Zware dagen.

Heb deze middag het verdikt van de huisdokter mogen aanhoren en ik was er niet gelukkig mee. Zes weken platte rust en ik doe al zo weinig. Het is een hele stomme val geweest met zware gevolgen voor mij. Met zijn momenten kan ik mijn rechtervoet niet meer heffen en dan ga ik languit voorover. Zo ook die bewuste zaterdag. Ik kom rustig uit de caravan gewandeld en dan weet ik het niet meer. Alleen voel ik een doffe pijn in mijn linkerborst en mijn rechterbeen hangt in een heel onnatuurlijke houding te bengelen. Ik moet blijkbaar voorover geslagen zijn en met mijn linkerborst op de leuning van de trap gevallen. Gevolg, een hele blauwe linkerborst die ondertussen alle kleuren van de regenboog heeft gekregen en zwaar gekneusde ribben. Gewoon inademen doet met zijn momenten vreselijk pijn. de dokter kon mij geen andere pijnstillers meer geven omdat ik er reeds inneem om mijn chronische pijn onder controle te houden. Met de goede zorgen van mijn geliefde zullen deze ribben wel snel aan de beterhand zijn, allee dat hoop ik toch.

Gisteren in de namiddag is mijn schoonvader opgenomen op de afdeling geriatrie. Hij is ondertussen al wel 90 en heeft nooit iets ernstig gemankeerd. Tot voor enkele dagen stond hij nog dagelijks in zijn tuin te werken. Nu ligt hij dus in het ziekenhuis. Mijn schoonbroer is voor de derde keer in zijn jonge leven een chemokuur aan het volgen tegen kanker. We leven op hoop dat de chemo ook dit maal zijn werk doet en dat boze beest dat men kanker noemt overwint. Vanmorgen kreeg ik een telefoontje van mijn vader dat moeder gisteren moet gevallen zijn en met een complexe bekkenbreuk op de spoedafdeling van het ziekenhuis is opgenomen. Dit word een lange revalidatie voor moeder. Ze heeft deze pech niet verdient want het is een vrouw met een peperkoeken hart. Ze heeft dit niet verdiend maar zulke pech verdient niemand. Soms vraag ik me af hoeveel meer een mens nog kan hebben.

Ach, we leven op hoop. Komende week sluit onze oudste kleinzoon een hoofdstuk in zijn leven af. Hij maag dan het zesde leerjaar vaarwel zeggen en na de grote vakantie aan een nieuw hoofdstuk in zijn nog jonge leven beginnen. Hij gaat dan naar het middelbaar onderwijs en ik mag met een gerust hart zeggen dat hij alles gegeven heeft om een zo goed mogelijk eindrapport te halen alvorens de, vooral voor hem, grote stap te zetten.                                                                                                                                                          Nu eerst maar goed uitzieken en genieten van het verlof dat er zit aan te komen.

Groeten van de bomma.

 

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

17 reacties op Zware dagen.

 1. suske5 zegt:

  ik wens jullie allemaal snel weer beterschap en geef een dikke steunknuffel

  Like

 2. anneketw zegt:

  Sterkte en beterschap voor jullie allemaal en oudste kleinzoon veel plezier toegewenst op de middelbare school 🙂

  Like

 3. Nicole zegt:

  Wat een ellende allemaal. Gelukkig zijn jullie er nog om elkaar te steunen in die extra moeilijke periode.
  Hopelijk kunnen jullie tijdens de vakantie op de camping wat tot rust komen.
  Ik wens jullie veel moed en doorzettingsvermogen in deze moeilijke periode.
  Groeten van Nicole

  Like

 4. Bomma zegt:

  Bedankt Suzanne voor je fijne wensen. Het zijn niet altijd vrolijke verhalen die ik vertellen kan maar we slaan er ons wel weer door. Warme knuffel.

  Like

 5. Bomma zegt:

  Bedankt voor je fijne reactie Anneke. We slaan er ons wel door alhoewel platte rust een ramp voor mij is. Ik handwerk veel te graag en zelfs daar heb ik het momenteel moeilijk mee. Zal je lieve wensen aan onze kleinzoon doorgeven. Hij is licht autistisch en met wat hulp kan hij het gewone onderwijs aan. Het is niet altijd even eenvoudig maar er zijn nog altijd mensen die het slechter getroffen hebben dan wij hee. Warme knuffel.

  Like

 6. Marina zegt:

  Oei Nelly , dat is een hele boterham die jullie te verwerken krijgen , ik wens jullie veel sterkte en voor jouw veel beterschap ,ja ook ik vraag me soms af , wat kan er nu nog komen , maar ik neem de dag zoals hij komt , dikke knuffel Marina .

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je fijne reactie Marina, het is zeker een hele boterham die ik weer op mijn dak krijg. Net alsof we nog niet genoeg aan ons hoofd hebben. Pa heeft me gisterenmorgen gebeld om te zeggen dat ma in het ziekenhuis ligt met een gecompliceerde breuk maar als ik bel neemt hij de telefoon niet op. Hij is weer een klein kind aan het spelen. Die mens wil niet begrijpen dat wij hier ook nog een kind in huis hebben en onze verplichtingen moeten nakomen. Ach ja, zal mij maar niet te veel aantrekken of ik ga er nog onderdoor en dat kan Rene nu wel missen. Warme knuffel.

   Like

 7. liesbet zegt:

  Veel sterkte, Nelly. Als ik je verhalen lees, begrijp ik soms niet waar jij de moed blijft halen om ‘door’ te gaan. Jij moet een zeer ‘sterke’ vrouw zijn : gezondheidsproblemen, opvang en opvoeding van kleinzoon, zorgen omtrent andere kleinzoon en dochter….. Ik heb echt bewondering voor jou (jullie) want ik zou het zeker niet aankunnen om steeds zo optimistisch te zijn als jij, ondanks alles….

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je fijne reactie, Liesbet. Ik ben een vrouw van onverwoestbaar materiaal en een tong van leer want die is onverslijtbaar, hihi. Weet je, ooit heeft er mij iemand gezegd dat je nooit meer krijgt dan je dragen kan en aan mijn omvang te zien kan ik wel heel wat dragen hoor. Het grote geluk is dat ik een levende engel als echtgenoot heb want anders hield ook ik dit niet vol hoor. Het is dank zij de lieve mensen rondom mij dat ik zo optimistisch kan blijven. Zolang ik hier nog mijn verhalen en gedichten kwijt kan én jullie mijn gezaag niet beu worden zal ik nog wel een hele tijd meekunnen denk ik. Warme knuffel.

   Like

 8. Heel veel sterkte voor jou en je hele familie, jullie liggen allemaal in de lappenmand. Maar ’n dikke proficiat voor je kleinzoon die net als mijn oudste kleinzoon in september een grote stap in hun leven gaan zetten.

  Like

  • Bomma zegt:

   Hallo Christiane, hartelijk bedankt voor je lieve reactie. Graag wil ik ook jou kleinzoon van ganser harte feliciteren met de grote stap die hij in zijn leven gaat zetten. Na het verschijnen van dit verhaal kregen wij nog het slechte nieuws dat de peter van mijn echtgenoot overleden was en vandaag gecremeerd werd. Als het eens begint houd het niet op hee. Nog vier weken “platte” rust en dan hoop ik dat mijn ribbenkast weer de oude is. Gelukkig zorgt mijn ventje goed voor mij. Warme knuffel.

   Like

 9. Margriet zegt:

  Veel moed en sterkte!!! Een ongeluk komt niet alleen, zegt men. Maar dit is echt teveel! Hou de moed erin!!!

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je fijne reactie Margriet. Mijn schoonvader is ondertussen weer thuis. Het was meer een schreeuw om aandacht dan wat anders. Wat wil je, met 90 lentes begint het overal wel wat te kraken maar hij wil dit niet geloven en denkt dat hij alles nog kan als toen hij 20 was. Ik zit in mijn derde week platte rust en de pijn begint te beteren, dus dit is goed nieuws. Wat mijn moeder betreft, heb twee keer gebeld en een sms gestuurd zonder reactie. Ik ben wel goed maar nog niet gek. als mijn pa nu te koppig is om iets te laten weten is zijn probleem. Ga mij daar niet druk meer om maken. Hij moet eerst maar eens de problemen met zijn zoon oplossen en dan kan er weer gepraat worden over bezoeken want het is zijn zoon die mij meermaals op mijn brood heeft gegeven dat ik bij mijn ouders niets meer verloren heb en ik blijf dat niet slikken. Als ze zijn leugens wel en de waarheid niet willen geloven moeten zij er maar mee leven dat ik niet meer ga. Mij geen zorg hoor. Warme knuffel.

   Like

   • Margriet zegt:

    Problemen genoeg!!! Probeer toch van elke dag te genieten met de mensen die om je geven. De rest is het niet waard dat je er wakker van ligt, maar je moet het toch van je kunnen afzetten. Jij bent voor mij een voorbeeld, ik maak mij dikwijls teveel zorgen om niks.

    Like

 10. Caroline zegt:

  Wat lees ik nu, ik wil je langs deze weg veel beterschap wensen voor u en je ganse familie. Toch een dikke proficiat voor de kleinzoon, het lichtpuntje in jullie leven. Spoedig herstel,vele groetjes en warme knuffel,Caroline

  Like

  • Bomma zegt:

   Hallo Caroline, bedankt voor je lieve reactie. Mijn schoonvader is ondertussen weer thuis en met een paar aanpassingen kan hij het nog wel even alleen uitzingen. Volgens mij was het meer een schreeuw om aandacht, niet meer en niet minder. Wat moeder betreft, daar hoor ik helemaal niets van. Dat heb je met een koppige vader die kinderachtig doet. wat mezelf betreft, de ribben doen al weer wat minder pijn, mede door de goede zorgen van mijn liefste. We houden er de moed in en met zulke twee chatten moet dat ook lukken hee. Heb je felicitaties overgebracht aan onze Jo en hij laat je van harte bedanken. Morgen mogen wij naar de proclamatie gaan en vrijdag middag begint dan zijn welverdiende vakantie. Ondanks zijn 13 jaar is hij echt een zonnetje in huis. Warme knuffel van de bomma.

   Like

  • Bomma zegt:

   Hoy Caroline, sorry voor mijn late reactie maar heb dit nu pas gelezen. Momenteel is de pijn weer wat draaglijker maar ik leef hiermee van dag tot dag en probeer mij zo min mogelijk druk te maken. Het verandert immers niets aan de zaken hoor. Warme knuffel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s