Grapje.

Hier nog eens een verhaaltje van mijn schat. Hij was aan het werk met een ploeg mannen uit Oost Vlaanderen. Het was ergens rond het Brusselse en er werd redelijk op de Limburgers gehakt en gezien mijn schat een rasechte Limburger is kwam het soms wel aan hoor.  Hij laat dat wel niet aan zijn hartje komen maar als men hem plaagt moet men dan wel tegen de weerbots kunnen. Op zeker moment was het weer eens zover en toen kreeg Rene een inval. Zeg, zei hij tegen zijn collega’s, weten jullie waar de drie wijzen vandaan komen? De werkmakkers bekeken Rene of ze het in Keulen hoorden donderen want zulk een vraag hadden ze niet verwacht. Jaja, zei Rene daarop nog, de drie wijzen uit de bijbel, die kennen jullie toch wel hee? Degene met de grootste teut antwoordde dadelijk “uit het oosten zeker”. Waarop Rene de volgende vraag stelde. En waar ligt de “Limburg”? Toch ook in het oosten hee, zodus komen de drie wijzen uit “de Limburg”. De werkmakkers wisten natuurlijk niet meer te antwoorden maar je kan je wel inbeelden dat Rene hem wel aan iets anders mocht terug verwachten. Hij had er op dat moment wel plezier in dat hij zijn werkmakkers van repliek had kunnen dienen.

Enkele dagen later, Rene was nog steeds bij dezelfde ploeg mannen aan het werk, was hij aan de late kant om naar huis te rijden. Normaal ging hij langs de voorkant naar zijn bestelwagentje om aan de chauffeurskant de deur los te maken. Dan ging hij verder naar de achterzijden alwaar hij zijn werkschoenen verwisselde voor andere om naar huis te rijden. Die bewuste avond was hij wat laat en ging snel zijn werkschoenen wisselen om te kunnen vertrekken. Anders zou hij op de autosnelweg te lang in de file staan aanschuiven. Het was maar vijf minuten tot aan de oprit van de snelweg en plots ziet Rene precies iets, aan de voorzijde van zijn bestelwagentje, op en neer wippen . Hij dacht dat er een blad of iets dergelijks aan het ventilatierooster was klemgeraakt en dat het met de wind wel zou loskomen en wegwaaien. Niets was minder waar, het bewuste “blad” bleef maar op en neer wippen tot hij bijna thuis de autosnelweg weer verliet en er toch iets losschoot. Groot was zijn verbazing toen hij in het oog kreeg waar hij al die tijd ,vooraan aan het rooster vanzijn auto, mee hand gereden. Nu begreep hij ineens waarom al die tegenliggers, die het  bewuste “blad” gezien hadden, met hun lichten knipperden en lachten. De werkmakkers hadden er niets beters op gevonden dan een BH aan het ventilatierooster vast te maken in de hoop dat hij dit niet zou zien vooraleer hij thuiskwam. Toen hij thuis stopte heeft hij mij er onmiddellijk bij gehaald om te tonen welke poets de werkmakkers hem gebakken hadden. Ik wist al van het verhaal van de drie wijzen en legde onmiddellijk de link. Natuurlijk konden wij er beiden wel eens smakelijk om lachen en zal deze anekdote nog lang in ons  geheugen gegrift blijven. Hopelijk hebben jullie er ook even mee kunnen glimlachen of misschien zelf dat bewuste bestelwagentje zien rijden.

 

Groetjes van de bomma.

 

 

 

 

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Grapje.

 1. Margriet zegt:

  Zolang het bij onschuldige grappen blijft, kunnen we er mee lachen. Mooi verhaal!

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je fijne reactie Margriet. In de wegenbouw worden er wel meer grappen uitgehaald maar ik mag wel zeggen dat deze mannen ook voor elkaar door een vuur gaan hoor. Natuurlijk kon er vroeger ook veel meer dan tegenwoordig maar eens lachen moet ook nu nog kunnen hee. Warme knuffel.

   Like

 2. Nicole zegt:

  Dat zijn plezante grappen. Ik zou er ook eens goed mee gelachen hebben moest ik het busje zo zien rijden. En lachen doet een mens altijd goed.
  Groeten van Nicole

  Like

 3. Marina zegt:

  Das een goei , ze zullen nogal gelachen hebben de tegen liggers 🙂

  Like

  • Bomma zegt:

   Er waren heel wat tegenliggers die met hun lichten gepinkt hadden en Rene begreep maar niet waarom die dat deden. Er was nergens politiecontrole of iets dergelijks te zien. Je kan je wel inbeelden dat ook ik eens goed gelachen heb bij zijn thuiskomst.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s