Eens was ik jong.

Eens was ik jong en overmoedig. Zat vol plannen en joeg mijn dromen na. Had misschien wat veel vertrouwen in de mensheid want zag alleen het goede in de mensen. Daar werd ook wel misbruik van gemaakt. Meer dan eens kreeg ik het deksel op de neus. En heus, dat vond ik dan helemaal niet meer leuk. Ik gaf me niet onder en krabbelde telkens weer recht, elke keer opnieuw wat sterker dan voorheen. Door de jaren heen is de jeugdige naïviteit verdwenen maar mijn plannen en dromen pakte niemand mij af. In ’t leven bleef mij dan ook niets bespaard. Alleen mijn groot hart bleef bewaard.

Eens was ik jong en overmoedig, zat vol plannen en joeg mijn dromen na. Nu ben ik al wat ouder en wijzer, de plannen zijn nog niet verdwenen. Die blijf ik maken, mijn hele leven en de dromen zullen ook wel eens uitkomen.

Groetjes van de bomma.

Eens was ik jong en overmoedig.’K

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

15 reacties op Eens was ik jong.

 1. liselotte zegt:

  heel mooi, bomma
  heb het met veel plezier gelezen.
  Ik herken er mezelf wel een beetje in.

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je fijne reactie Liselotte. Ik denk dat niet alle jij maar velen zich hier wel een beetje in gaan herkennen. Dat geld trouwens voor heel veel van mijn verhalen.

   Like

 2. Elly zegt:

  Dikke knuffel Bomma (een lotgenootje ) en hoop dat ooit je dromen mogen uitkomen. Ook groetjes aan alle yunomievriendinnekes die ik enorm mis….. Ellytje

  Like

  • Bomma zegt:

   Hallo Ellytje, een paar van mijn dromen zijn ondertussen bewaarheid geworden. Deze blog beginnen was voor mij een hele grote stap om mijn handicap te verwerken, voor een stuk is dit een bezigheidstherapie en ik heb mezelf hiermee kunnen bewijzen dat ik toch nog niet ben afgeschreven. Vele mensen genieten immers van mijn pennenvruchten en daar is het mij ook om te doen. De vreugde die ik hiermee anderen verschaf. Warme knuffel ook voor jou.

   Like

 3. Caroline zegt:

  Doe zo voort Bomma, groetjes, Caroline(clineke)

  Like

 4. gewoonhiltje zegt:

  Prachtig geschreven Bomma! Hoop dat verdere dromen nog uit mogen komen maar je hart van goud is ook al heel veel waard. Warme groet ❤

  Like

 5. Bomma zegt:

  Bedankt voor je lieve reactie Hiltje. Of mijn hart van goud is durf ik te betwijfelen maar ik probeer om zoveel mogelijk mensen een blij moment te bezorgen met mijn gedichten en verhalen. Warme knuffel. Mag ik vragen waar jij die leuke hartjes vandaan tovert?

  Like

 6. Nicole zegt:

  Inderdaad weer een heel mooi en herkenbaar verhaal. Dromen doe ik ook graag, het hoeft niet allemaal uit te komen voor mij ,alleen het dromen geeft me dikwijls al een beter gevoel.
  Groeten van Nicole

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt Nicole, ik denk dat wij allemaal nog wel onze dromen hebben en iedereen weet dat die nooit allemaal bewaarheid kunnen worden en soms maar goed ook want soms droom ik dingen die ik liever niet zie uitkomen. Warme knuffel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s