Bomma Punk.

Ben eergisteren nog eens naar de kapper geweest. Het is voor mij telkens een leuke ontspanning. Ik word er elke keer weer getransformeerd tot een ander persoon. Weg grijze lokken want ik heb er een mooi koperkleurtje laten opzetten. Blijkbaar is dit nu de nieuwe herfsttrend en soms mag een antieke bomma ook eens gek doen en er wat moderner voorkomen. Het doet mij denken aan een voorval in mijn jonge jaren waar ik nog met een glimlach aan terug denk. Ik was op zekere dag op bezoek bij mijn moeder. Ze had mooie haren die tot ver over haar schouders reikten en ze vroeg mij zo zonder meer of ik haar haar wilde knippen. Zonder nadenken stemde ik toe omdat ik met het volle gedacht zat dat ik gewoon wat puntjes moest bijknippen. Terwijl ik bezig was zag ik dat haar haren toch wel tamelijk ver gespleten waren en ik zei haar dat ik er wat meer dan de puntjes moest verwijderen. Geeft niet was het antwoord, knip ze gewoon maar in een kort koupke. Oei, dat was al heel andere koek. Ik begon met een stuk eraf te knippen en werkte toen laagje voor laagje verder. Het uiteindelijke resultaat was er echt niet naar. Had immers nooit voor kapster gespeeld, toch niet met de schaar. Krullen indraaien is iets heel anders dan knippen. Dat kan ieder kapster wel beamen. Soit, haar haren waren kort en nadat ze gewassen en gebrucht waren viel het allemaal toch nog wel mee. Enkele dagen later sloeg het noodlot toe. Een klasgenoot van onze dochter had mijn moeder gezien. Ze was gaan boodschappen doen en het waaide stevig waardoor haar haren werkelijk alle kanten uitgingen. Je kan het je al wel voorstellen. Die bewuste klasgenoot had er niet beter op gevonden dan op school te verkondigen dat onze dochter toch wel een hele moderne bomma had. Hij noemde haar bomma punk. Onze dochter was serieus op haar hart getrapt met deze uitspraak en kwam woedend van school naar huis alwaar ze mij de volle laag gaf. Hoe durfde ik het aan om van haar meter nota bene, een punker te maken. wist niet onmiddellijk waar ze het over had en belde toen naar mijn moeder om nadere uitleg. Die heeft nooit harder gelachen toen ik haar vertelde dat ze de bijnaam van bomma punk gekregen had. Laat die jeugd maar zeggen kreeg ik als antwoord. Dan ben ik toch nog jong van geest had ze er aan toegevoegd. Lang heeft moeder niet met dat kapsel hoeven rondlopen want haar haren groeien ongelooflijk snel. Een dikke maand later is ze dan toch maar naar een kapper in de stad gegaan en het probleem was verholpen. Alleen haar bijnaam zal ze nooit meer kwijtraken en op familiebezoekjes komt het toch af en toe nog wel eens ter sprake. Het kapper spelen heb ik ondertussen wijselijk aan professionelen overgelaten. Die hebben meer verstand om een dame zich mooi te laten voelen. Laat mij maar af en toe hier een verhaaltje komen vertellen en mijn gezin verblijden met alweer een nieuw tafelkleedje dat ik geborduurd heb.

Groeen van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Bomma Punk.

 1. Mijn mama,is een hippe oma want die heeft haar grijze haren kort geknipt met stekeltjes omhoog!De kleinkinderen vinden haar allemaal hip en cool 😉

  Like

  • Bomma zegt:

   Alle, dan ben ik gelukkig dat er nog hippe oma’s zijn. De mijn zijn momenteel heel erg koperkleurig. Feller dan ik eigenlijk wilde maar het valt nog mee. Ben tenslotte met mijn 54 lentes nog een jonge bomma.

   Like

 2. Nicole zegt:

  Ik mag morgen naar de kapper, haren knippen en kleuren, vroeger kleurde ik zelf maar ik ben toch blij dat de kapster het nu doet.
  Een mooi verhaal schreef je weer, ik kan het me al voorstellen,toch goed dat je moeder kon lachen met haar toffe bijnaam.
  En verhaaltjes schrijven en borduren kan jij goed, je hoeft niet alles te kunnen hé.
  Groeten van Nicole

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je fijne reactie, Nicole. Had ik zo graag kapster geworden, dan had ik die studiekeuze wel gemaakt maar ik ben talen gaan studeren en dan moeten ze mij niet vragen om voor kapster te spelen, met de nodige gevolgen van dien natuurlijk. Mijn moeder is anders een hele hippe overgrootmoeder met een kanjer van een groot hart. Dat kan ik iedereen wel verzekeren. Warme knuffel.

   Like

 3. gewoonhiltje zegt:

  Ontzettend leuk verhaal over je moeder. Al ben jij dan geen Bomma punk, je bent wel supermodern nu met jouw nieuwe kapsel 🙂

  Like

 4. Bomma zegt:

  Ik probeer gewoon een beetje met mijn tijd mee te gaan maar supermodern is nu wel niet echt mijn ding. Ik doe soms graag eens gek in deze, soms te ernstige, wereld. Warme knuffel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s