Komen eten.

Dit jaar staan wij reeds ons 16de seizoen als vaste kampeerders op de camping en in al die jaren hebben wij toch al wel het een en ander meegemaakt. Er waren plezierige momenten maar ook minder leuke dingen. Heb het genoegen gehad dat mijn ouders ook op dezelfde camping een caravan hadden en samen hebben we heel wat ondernomen.

Nu is het al vele jaren dat wij op zaterdag spaghetti eten. Op zekere dag kwam moeder bij ons zitten en we praatten over koetjes en kalfjes. Ook het eten kwam ter sprake. Moeder vroeg mij of ik er iets mee inzat of vader ook wat spaghetti bij ons mocht komen mee eten omdat hij dat toch ook eens graag at. Zij verdroeg de saus niet goed meer en anders moest zij twee verschillende maaltijden klaarmaken. Ik zat er natuurlijk niets mee in om voor een man meer eten te maken. Of ik nu voor twee of voor drie spaghetti klaarmaakte, zoveel meer werk was dat nu ook weer niet. Wilde zelfs voor moeder iets anders klaarmaken zodat zij die dag niet hoefde te koken maar dat wilde zij niet.

Zo gezegd, zo gedaan. Elke zaterdag kwam pa tegen etenstijd naar ons toe. Het was nu ook niet zo ver, er stond maar een caravan tussen ons in. Die bewuste zaterdag was er in de voormiddag een voetbalmatch aan de gang. De voetbalterreinen grenzen aan de camping en wanneer ik op mijn trap ging staan kon ik over de haag heen kijken en de match volgen. Allee, wanneer de jeugd of de reserve ploeg speelden dan toch. De eerste ploeg speelde op een ander terrein. Pa was naar de bewuste match gaan kijken en had het uur uit het oog verloren. Daar stond ik met mijn gedekte tafel én eten dat klaar was. Mijn schat was al aan tafel aangeschoven en wachtte rustig tot zijn schoonvader ook zou aanschuiven maar die bleef maar achter. Had al eens geroepen van op mij trap maar pa was stokdoof. Hij reageerde niet. Plots kreeg ik een lumineus idee. In de schuif lag er nog een arbiterfluitje. Ik haalde snel dat fluitje en floot met de idee dat pa het wel zou snappen en aldus zou komen eten. Waar ik mij nooit aan verwacht had en wat zeker niet de bedoeling was, gebeurde. Heel de plein stond stil en de ene speler keek naar de andere. Niemand begreep waarom er gefloten was. Zelfs de scheidsrechter wist niet wat er fout gelopen was. Die liet de match, die nog een paar minuten duurde, gewoon doorspelen. Slechts één man verdween stillekes, met zijn handen in zijn zakken, van het voetbalterrein. Pa hield zijn gezicht netjes in de plooi tot hij voorbij de ingang van de haag was. Toen kon zijn glimlach niet snel genoeg verschijnen. Het eten heeft hem zeer lekker gesmaakt en hij is nog vaak op zaterdag bij ons spaghetti komen eten. Het arbitersfluitje heb ik wijselijk in de schuif weggelegd en tot op heden is het er niet meer uit gekomen. Het fluiten van een voetbalmatch laat ik voortaan wel aan anderen over.

Groeten van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Komen eten.

 1. Nicole zegt:

  Prachtig verhaal weer Nelly. Ik heb het met een glimlach gelezen.
  Wij gingen vroeger ook altijd kamperen en hebben er altijd veel plezier aan gehad en ik heb er weleens heimwee naar.
  Groeten van Nicole

  Like

  • Bomma zegt:

   Ik kan goed geloven dat je soms heimwee hebt naar de tijd dat je ging kamperen. Voor ons zit het er weer op voor dit jaar en ik kijk al weer uit wat het komend seizoen ons brengt. Warme knuffel.

   Like

 2. gewoonhiltje zegt:

  Haha wat een leuk verhaal, je zou een goede scheidsrechter zijn 🙂 Weer met plezier gelezen. Warme groet.

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je fijne reactie. Of ik een goed scheids zou zijn durf ik te betwijfelen maar ik geniet nu nog na dat ik ook eens een match heb kunnen stilleggen, ook al was het maar voor even. Warme knuffel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s