Tandpijn.

We bevinden ons ergens in de prille beginjaren van de vorige eeuw. In het dorp staan er allemaal lage huisjes en wanneer je binnen kijkt zie je de balken van de zoldering. Het is in een van deze kleine woningen dat dit verhaal zich afspeelt.

Dokus  liep al enkele dagen met verschrikkelijke tandpijn. Er was in die tijd nog geen sprake van een tandarts zoals dat nu is en nog minder van pijnstillers. Dus bleef Dokus met zijn tandpijn rondlopen. Tot hij het op een dag niet meer kon houden van de pijn. Er moest dringend een oplossing komen. Hij had deze dan ook wel voor ogen, en wat voor een. Hij nam een lange draad naaigaren uit de naaidoos van Paulien, zijn vrouw. Dan kroop hij eerst op een stoel en vandaar ging hij op de tafel staan. Zo kon hij de garendraad rond een balk leggen en aan een zijde vastknopen. Hij stapte terug op de stoel en knoopte het andere uiteinde van de garendraad aan de boosdoener in zijn mond. Ondertussen was klein Lowieke binnengekomen en zag de geopende naaidoos van zijn moeder staan. Hij wist heel goed dat zijn vader al meerdere dagen met erge tandpijn rondliep maar ook dat zijn pa niet zo dapper was. Dus nam klein Lowieke heel stillekes een scherpe naald uit de geopende naaidoos en stak die met volle kracht vlak onder het zitvlak van zijn al zwaar geplaagde vader. Deze vliegt van het verschieten met een  serieuze sprong van de stoel en de gewraakte tand was er uit. Milledju, zei Dokus, ik wist niet dat die wortel zo diep zat.

Met de groeten van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Tandpijn.

 1. Hahaha weer met veel plezier gelezen Bomma 🙂 Fijne zondag!

  Like

 2. gewoonhiltje zegt:

  Heel erg grappig Bomma! 🙂
  Ik heb je al een tijd gemist en hoop dat alles goed met je gaat.
  Ik wens jou en je dierbaren een gelukkig nieuwjaar!

  Like

 3. Bomma zegt:

  Hallo Hiltje, bedankt voor je fijne reactie. Ben er even van tussen geweest omwille van gezondheidsredenen (teveel pijn). Ondertussen gaat het weer wat beter en zal je mij eerstdaags wel terug vinden met een verhaal of gedicht. Warme knuffel.

  Like

  • gewoonhiltje zegt:

   Ben blij met je reactie, ik was bezorgd om je. Had ook al Anneke gevraagd op twitter of ze nog iets van je vernomen had. Ik zag geen schrijven meer van jou en geen reactie meer op mijn blog.
   Rot dat je zoveel pijn hebt gehad en fijn dat het weer wat beter met je gaat.
   Ik wens je nog meer gezondheid voor in het nieuwe jaar! Liefs Hiltje

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s