Pensioen.

In deze tijden van economische crisis heeft onze regering besloten dat de broeksriem moet worden aangehaald want er zijn minder inkomsten. Werklozen worden zwaarder aangepakt, het vroegere brugpensioen is zonder de mensen in te lichten verandert in s.w.t., de pensioenleeftijd word verhoogd van 65 naar 67 jaar, enz. Men heeft daar in de federale regering dan ook nog een mooie wet gestemd dat gepensioneerden onbeperkt mogen bijverdien. Dit in perioden dat langdurig werklozen geschorst worden omdat ze niet snel genoeg aan werk geraken. Daar begaan de dames en heren ministers volgens mij een hele grote fout. Men moet een minimum pensioenleeftijdsgrens hebben, daar ben ik volledig mee akkoord maar er kan wel aan aanpassing aan de wet gebeuren. Wat ik zou voorstellen is het volgende. Laat mensen die, op de pensioenleeftijd, zich nog te goed voelen om thuis te blijven of het zich, om persoonlijke redenen, niet kunnen veroorloven om thuis te blijven op pensioenleeftijd verder gaan werken maar betaal ze dan geen pensioen uit. Ze kiezen immers zelf om te blijven werken, om welke reden dat ook moge zijn. Wanneer mensen die op pensioengerechtigde leeftijd hun pensioen willen opnemen, kan dat maar ze mogen dan uiteraard niets meer bijverdienen. Ze hebben immers de vrije keuze, ofwel blijven werken, ofwel met pensioen gaan. wanneer deze mensen met pensioen gaan kan een werkloze hun plaats op de arbeidsmarkt innemen en zo verkleint de lange rij werklozen. In plaats van buitenlandse arbeidskrachten met allerlei beloften naar hier te halen zou men beter onze werklozen verplicht omscholen tot arbeiders in de knelpuntberoepen zodat deze arbeidsplaatsen door onze eigen werklozen worden ingevuld. Nu moet men soms onmenselijk lang wachten om een opleiding te mogen of kunnen volgen. Geef onze scholieren met een leercontract een deftigere uitkering en er zullen meer studenten zijn, die het op de schoolbanken niet kunnen vinden, en  mits een degelijke opleiding in een knelpuntberoep aan een job op de arbeidsmarkt  geraken. Alweer een verkorting van de werklozenrij en minder studenten die zonder diploma de schoolbanken verlaten. Ach ja, die dames en heren ministers houden er een hele andere visie op na en toch hoop ik dat ze deze oproep lezen zodat er misschien even over mijn voorstellen word nagedacht. Ze zouden heel wat kunnen besparen door minder werkloosheidsuitkeringen te moeten uitbetalen, meer inkomsten halen uit de belastingen op arbeid en de economie zou weer beter draaien. Aan hun de keuze.

Warme groeten van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Pensioen.

 1. Rika zegt:

  Ja Bomma, mijn vader zegde vroeger altijd ” hoe langer er school gelopen word, hoe dommer. Het bewijs is er al . Die gestudeerde leiders komen niks te kort maar ik weet niet zo zeker of zij wel sociaal en met veel verstand kunnen rekenen

  Like

 2. Hello! Ik heb je getagd in de Blog Top Drie Tag + Spam je blog. Veel plezier met het invullen 🙂 >> http://sheritajager.com/2015/01/12/de-blog-top-drie-tag-spam-je-blog. Groetjes Sherita!

  Like

 3. Bomma zegt:

  Hallo Rika, bedankt voor je fijne reactie. Jou vader was een wijs man. Heb ook al vaak gezegd dat deze dames en heren ministers het eens een maand met mijn inkomen mogen doen en dan ook nog eens alle kosten betalen. Eens zien of ze dan, met wat overschiet, even goed voor hun gezin kunnen zorgen als wij nu moeten doen. Ik vrees er een beetje voor. Warme knuffel.

  Like

 4. Nicole zegt:

  Nelly, ik kan je alleen maar gelijk geven. De mensen die hun leven lang zware arbeid gedaan hebben en dikwijls van heel jong, die zijn blij dat ze op pensioen kunnen en zo komt er voor de jongeren weer een plaats vrij op de arbeidsmarkt.
  Het spijtige is dat degene die de wetten maken dit nooit zelf hebben meegemaakt.
  Ik zou geen minister willen zijn ,maar het is toch niet eerlijk verdeeld, zij hebben dikwijls inkomsten uit verschillende jobs en zullen nog kunnen werken op hun 67 ste.
  Ik vind dat de pensioenleeftijd gerelateerd moet zijn aan de job die je hebt gedaan en het aantal jaren dat je gewerkt hebt.
  Mensen die langer studeren komen later op de arbeidsmarkt en moeten naar mijn mening evenveel jaren werken als iemand die al op zijn 18 de aan de slag gaat.
  Het is ook niet iedereen gegeven om te studeren en voor mij is elke job gelijkwaardig.
  Ik kijk niet meer op naar de specialist die mijn ziekte behandeld dan naar de mensen die mijn vuilnis ophalen.
  Ik heb ze allebei nodig en voor mij is de ene niet beter dan de andere, maar laat degene die vroeg beginnen werken ook jonger op pensioen gaan als ze dat willen.
  Groeten van Nicole

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s