Leuk idee.

Of het nu op het wereldwijde web, in de krant of een of ander tijdschrift was kan ik niet meer zeggen maar ik las een hele leuke tekst die ik jullie niet onthouden wil. Het is nu wel zo dat niet iedereen over een p.c. beschikt en dus is dit echt iets waar ieder van ons wat aan kan hebben. Het is een Zwitsers project, Pumpi Pumpe genaamd, de naam alleen al maakte me nieuwsgierig om verder te lezen waar het hier om handelde. Wel, dit Pumpi Pumpe project moedigt mensen aan om, met stickertjes op hun brievenbus te kleven, andere mensen te laten weten wat ze zoal willen uitlenen of te geef hebben. Ik weet dat er hier bij ons al lokale initiatieven zijn, meestal via p.c., die overschotjes van voedsel te geef hebben. Vaak hebben mensen wat veel gekookt en sommige voedingswaren kunnen niet meer worden ingevroren. Dus plaatsen ze hetgeen ze graag kwijt willen op een site en wie het eerst is heeft er nog een lekkere maaltijd aan over. Dit vind ik ook wel een leuk initiatief dat navolging verdient. Het kan ook bijvoorbeeld op een leuk schoolbordje genoteerd worden en voor het raam geplaatst. Het bordje is ook weer zo verwijderd wanneer er iemand is langs geweest om het overschotje op te halen.Wedden dat je geen overschotjes meer hoeft weg te gooien? Je maakt er altijd nog iemand blij mee en dat geeft jezelf dan weer een goed gevoel. Zo leer je ook weer andere mensen kennen en kunnen er nieuwe vriendschappen ontstaan. Wie weet kunnen de ontvangers van jou overschotje je eens geen wederdienst bewijzen wanneer het nood geeft.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Leuk idee.

 1. Harrij Smit zegt:

  Onder het motto ‘delen is het nieuwe hebben’ is inderdaad veel mogelijk.

  Like

 2. Bomma zegt:

  Bedankt voor je fijne reactie, Harrij. Voor mij is er niets zo leuk als dat ik iemand mag plezieren met iets dat voor ons niet meer van nut kan zijn. Wij hebben hier wel één motto en dat is “de linker hand hoeft niet te weten wat de rechterhand heeft gegeven”. Dit houd hier gelukkig reeds jààààren goed stand en laat ons hopen dat dit zo blijven kan. Warme groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Nicole zegt:

  Het zou goed zijn moesten de mensen meer delen ipv weg te gooien.
  Spullen die ik niet meer gebruik deel ik uit aan vrienden of familie en de rest doe ik naar de kringloopwinkel.
  Ik ben ook altijd blij dat iemand anders het nog kan gebruiken.
  Er zijn ook mensen die een kast of afdakje aan hun huis hebben staan waar ze spullen inzetten die ze niet meer nodig hebben heb ik eens gelezen, geweldig vind ik dat.
  Wij zetten de overschot van de vele noten van onze boom in een mandje voor het huis, in zakjes verpakt, gratis mee te nemen.
  Toen we op een keer merkte dat er iemand veel zakjes ineens meenam hebben we er bij gezet 1 zakje per persoon.
  We willen er meerdere mensen blij mee maken en als er mensen zijn die er graag meer hebben kunnen ze het ook komen vragen. En elke avond tellen we de zakjes die weg zijn en dat geeft ons een gelukkig gevoel.
  En mijn motto is ‘ Wie goed doet goed ontmoet’.
  Groeten van Nicole

  Like

 4. Bomma zegt:

  Bedankt voor je fijne reactie Nicole. Hier is het ook zo dat de spullen die we niet meer gebruiken worden doorgegeven aan iemand die er gelukkig mee is. Zelf hebben we niet zo heel veel maar ik ben toch altijd blij dat ik tussendoor nog iemand gelukkig kan maken. Dat geeft toch zo een goed gevoel. Ben ook altijd blij als iemand me iets presenteert waar hij of zij graag vanaf wil. Warme knuffel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s