Valentijn.

Valentijn is een dag van de verliefden. Vroeger was het zo dat men iemand waar men verliefd op was, maar het haar niet durfde te vertellen, met Valentijn een kaartje stuurde om zijn intenties kenbaar te maken. Het gebeurde toen ook regelmatig dat men zelfs zijn naam niet op het kaartje, dat indertijd heel prachtig bewerkt was, durfde te vermelden. Dit gewoon uit angst om een blauwtje te lopen. Het meisje in kwestie wist meestal wel wie de afzender van het kaartje was.

Tegenwoordig is Valentijn een dag die helemaal word uitgemolken, om het zo maar even cru te stellen. Bloemenwinkels doen vandaag gouden zaken. Want zeg nu zelf, wat is er nu nog eenvoudiger dan een kunstig boeket of een mooi bloemstuk om je vriendin, geliefde of echtgenote mee te verwennen. Ook de juweliers zien deze dag met blijdschap tegemoet. Er gaan heel wat juweeltjes en verlovingsringen over de toonbank zonder dan nog maar de eettentjes en restaurants te vergeten. Heel wat tafeltjes zijn al weken op voorhand gereserveerd. De prijzen swingen dan ook deze dag de pan uit maar om je geliefde te imponeren mag het al wel iets kosten.

Deze morgen reed ik, met mijn scootmobiel en vergezeld door onze oudste kleinzoon, nog eens naar de zaterdagmarkt hier in onze mooie gemeente. Zodra we aan de markt toekwamen stond er een politieke partij klaar om alle marktbezoekers te verrassen met een kleine, zoete attentie in de vorm van een hart en een bijhorend kaartje waarop een leuk gedichtje stond. Eenmaal we een eind over de markt gewandeld hadden om noodzakelijke inkopen te doen kwamen we een kraampje tegen van een ziekenfonds van andere signatuur. Deze probeerde toevallig op deze Valentijnsdag orgaandonatie in de kijker te plaatsen door mensen een zakje, gevuld met twee hartjes gemaakt uit druivensuiker, te schenken. Men kon ondertussen ook ter plaatse meer informatie bekomen over dit onderwerp en indien gewenst ook een formulier invullen en ondertekenen. Toen we wat later de markt verlieten, om huiswaarts te keren, botsten we op partij nummer drie die alle klanten in de betreffende winkelstraat een chocolaatje aanboden. Dit zonder nadere uitleg. Wij kregen meer het gevoel van een vervroegde verkiezingscampagne dan van Valentijn. Alleen misten we hiervoor nog een paar partijen, anders zouden de mensen werkelijk gedacht hebben van in verkiezingstijd te zitten. Alleen krijgen we dan niet zulke leuke attenties maar worden we overspoeld met strooibriefjes vol mooie beloften die nooit bewaarheid worden wegens geen geld. Plots is dat er vandaag wel. Misschien is het de gulheid van de mensen voor zijn medemens die deze partijen tot nadenken heeft gestemd. Waar Valentijnsdag ook al niet goed voor is. De zoete attenties hebben mijn schat en ik aan onze kleinzoon gegeven en die heeft ze met heel veel smaak opgegeten. Voor hem mogen er komende week alle verenigingen van de gemeente staan met lekkere, zoete attenties. Morgen zullen ze wel weer een of andere belasting heffen om deze uitgaven weer te ontvangen.

Groeten van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Valentijn.

 1. gewoonhiltje zegt:

  Mooi verwoord en leuk om even met je mee te wandelen over de markt.
  Ik ben het helemaal met je eens dat Valentijnsdag helemaal wordt uitgemolken.
  Laten we van elke dag een Valentijnsdag maken, niet met cadeaus maar elke dag liefdevol met elkaar om te gaan.
  Warme groet,
  Hiltje

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je fijne reactie Hiltje. Veel mensen zijn he met deze gedachte eens en maar goed ook zou ik zo denken maar er blijft toch nog voor ieder de vrijheid hieromtrent. Warme groet weer.

   Like

 2. Rika zegt:

  gelukkig is het bij velen, zoals bij ons ook, alle dagen Valentijn

  Like

 3. Harrij Smit zegt:

  Wat een gekte inderdaad met al die acties en presentjes etc. Niet te geloven dat de ontvangers van al die Valentijnwensen er nog waarde aan hechten.

  Like

 4. Bomma zegt:

  Hallo Harrij, bedankt voor je fijne reactie. Het is werkelijk niet te geloven dat mensen hier nog kunnen intrappen. Vooral omdat het geld dat de vakbonden hieraan besteden wel van ons belastinggeld is. Ze kunnen dat wel nuttiger besteden. Warme groet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s