Hartsvriendinnen.

Het is reeds jaren geleden. Had besloten om weer met mijn neus in de schoolboeken te duiken en een nieuw diploma op mijn palmares te plaatsen. Dus stapte ik naar het volwassenenonderwijs. Bleek dat ik niet de enige was en met een groep van 26 dames zijn we aan een tweejarige opleiding begonnen. We hadden allen wat bagage meegekregen en ieder van ons had zo zijn eigen redenen om weer te gaan studeren. Het eerste jaar was zwaar voor velen onder ons. Een paar besloten in de loop van dat jaar af te haken en zich terug bij de arbeidende mensen te voegen. De anderen studeerden ijverig verder. Na een deugddoende vakantie bleek dat we nog met acht dapperen overbleven. Ieder van ons wilde er echt voor gaan. Het werd een jaar waarin we elkaar door dik en dun steunden. Vriendschappen werden hechter. Er werd gestudeerd tot, voor een paar onder ons, de wanhoop nabij. Vlak voor het eindexamen kreeg ik een heel zwaar auto-ongeval. Kon verschillende weken niet meer in de les aanwezig zijn. Zag mijn dromen al in rook opgaan want ik zou het eindexamen niet meer kunnen meemaken. Had immers al die cruciale lessen gemist. Toen kwam jij, samen met een medecursiste, plots als een engel uit de hemel neergedaald. Jullie waren zo lief om al mijn cursussen voor mij bij te werken en kwamen mij thuis bezoeken. Alles stond mooi uitgelegd en ik kon thuis verder studeren. Ergens op een blaadje apart had je jou telefoonnummer geschreven en een klein kattenbelletje. Ik mocht je steeds lastigvallen als ik iets niet begreep. Dank zij dit vriendelijke gebaar kon ik mee eindexamen maken en ik slaagde met onderscheiding. Jij hebt je diploma kunnen gebruiken in je verdere carrière, voor mij is het anders gelopen. Onze vriendschapsband is er alleen maar hechter door geworden. Wij zijn nu vriendinnen voor het leven.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hartsvriendinnen.

 1. Sasha zegt:

  Mooi verhaal heb met plezier en verwondering gelezen groetjes Sasha

  Geliked door 1 persoon

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je leuke reactie. Sasha. Op een kleine uitzondering na zijn al mijn verhalen werkelijk gebeurd. Ze brengen allemaal zo een beetje levensgeschiedenis. Ik hoop dat je nog vaak hier van mijn verhalen kan komen genieten. Warme knuffel.

   Like

 2. Nicole zegt:

  Toch fijn dat er zulke mensen nog zijn die je op de moeilijke perioden in je leven helpen. Die hou je voor de rest van je leven in je hart. Lieve groeten van Nicole

  Geliked door 1 persoon

 3. Bomma zegt:

  Bedankt voor je fijne reactie, Nicole. Wij zijn echte vriendinnen geworden die alle fijne momenten maar ook alle minder fijne en kleine en minder kleine zorgen met elkaar kunnen delen. Warme knuffel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s