Stil verdriet.

Er is niemand die dit weten kan, ook is er niemand die het ziet. Vaak zijn ze van buiten uit een grote flapuit maar binnenin schreeuwt de pijn het uit.
Velen leven met pijn en verdriet maar geen groter verdriet dan hartenverdriet. Er is verdriet dat met de jaren slijt en er is verdriet dat nooit verdwijnt. Een bedrogen liefde of een liefde die nooit beantwoord werd. Bij de ene zal het na verloop van tijd wel slijten terwijl de ander levenslang blijft verbijten. Een kind dat er nooit kon wezen omdat je lichaam dit niet dragen kon. Een kind dat om aandacht schreeuwt maar in plaats steeds een oorveeg kreeg. Een dronkaard die het leven zonder zijn overleden echtgenote niet aankon. Er zijn ontelbare redenen waardoor mensen binnenin kapot gaan van verdriet. Toch moeten al deze mensen verder met hun hartenpijn, ook als er geen anderen om hen te steunen zijn. Laat ons met zijn allen eens vaker proberen om achter die façade te kijken of muren te slopen die sommigen om zich heen hebben opgetrokken. Laat eens wat vaker zien dat je echt om je medemens geeft en wie weet, raakt dit stille verdriet ooit een beetje geheeld.

Groetjes van de bomma.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Stil verdriet.

 1. Hier zit veel waarheid in !

  Geliked door 1 persoon

 2. Pauwels Nicole zegt:

  Pijn bestaat inderdaad in heel veel verschillende soorten, en ieder voelt zijn eigen pijn het meeste.
  En zoals je schrijft kan het zo goed doen dat een ander mens laat merken dat hij om je geeft.
  Liefs , Nicole

  Geliked door 1 persoon

 3. gewoonhiltje zegt:

  Verdriet is erg. Stil verdriet is nog erger. Het is fijn om het met iemand te delen, diegene hoeft alleen maar te luisteren.
  Mooi verwoord Bomma, stil verdriet zie je aan de buitenkant niet en zo kan niemand je helpen of begrijpen.

  Geliked door 1 persoon

  • Bomma zegt:

   Bedankt Hiltje voor je fijne woorden. Tegenwoordig is het zo dat vele mensen, bewust of onbewust, niet meer kunnen of willen luisteren. Vroeger was er ook meer sociale controle onder de mensen en hadden ze het sneller door wanneer iemand ergens mee zat en er niet over kon praten. Ik probeer met mijn verhalen en gedichten steeds mensen te bereiken en even tot naden ken te stemmen. Warme groet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s