Sterrenhemel.

Wanneer de laatste zonnestralen stilaan plaats maken voor het gelige schijnsel van de maan, zie je ontelbare sterren schitteren aan het firmament. Het ene sterretje is al wat groter dan het andere. Soms valt er eentje naar beneden en mag je een wens doen. Het moet wel jou geheimpje blijven, anders komt jou wens gewoon niet uit. Met het verstrijken van de jaren zijn velen nog in blijde verwachting voor het uitkomen van al hun kinderwensen.

Eens de kinderschoenen ontgroeid is de sterrenhemel het decor voor vele verliefde koppeltjes. Zeg nu zelf, wat is er mooier dan op een warme zomeravond samen te genieten en te dromen onder een mooie sterrenhemel? Kijk, een vallende ster. Ook verliefde mensen mogen nog dromen en vooral veel wensen.

Bij het ouder worden denkt men misschien wel minder aan wensen maar gaan mensen samen nog genieten van een heldere sterrenhemel en vol nostalgie terugdenken aan al hun wensen die nooit zijn uitgekomen. Als kind was een geheim bewaren ook geen sinecure en werden de stille wensen vaak toch verklapt. Nu hebben de oudere generaties ook nog wel hun dromen en hun wensen maar zullen die niet zo snel meer tot uiting brengen.

Zolang er sterren aan de hemel verschijnen zullen er ook wel altijd wensen geuit worden. Wie weet, komen er toch nog uit.

Groeten van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Sterrenhemel.

 1. Pingback: In de oorlog…Bomma verteld | Anneke schrijft

 2. gewoonhiltje zegt:

  Ik wens dat er weer mooie zwoele zomeravonden aankomen met een mooie sterrenhemel. Ik heb het er voor over om een stijve nek te krijgen van het turen naar de hemel.
  Een fijn verhaal om te lezen Bomma. Warme knuffel

  Geliked door 1 persoon

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je fijne reactie, Hiltje. Ook ik droom van die zomeravonden maar we zullen nog wat geduld moeten oefenen hee. Het is nog wat vroeg op het jaar hiervoor.

   Like

 3. Pauwels Nicole zegt:

  Ik hou nog steeds van een heldere sterrenhemel, maar niet meer om wensen te doen.
  Gewoon omdat het zo mooi is.
  Groeten, Nicole

  Geliked door 1 persoon

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je fijne reactie, Nicole. Ik durf nog wel even weg te dromen onder een sterrenhemel maar of ik daarbij veel wensen doe? Ze komen toch nooit uit. Warme knuffel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s