Mopjestijd.

-Gerard stapte met zijn motor, aan de hand, een steile heuvel op. Bijna boven gekomen staat er een goede kennis van Gerard in de voortuin. De man blijft staan en wacht tot Gerard bij hem is. Awel Gerard, toch niet zonder benzine gevallen zeker? Neen Jules, antwoord de iet wat vermoeide Gerard, ik heb nog maar een klein beetje benzine in de tank en die bewaar ik tot zo dadelijk want dan moet ik berg afwaarts rijden.

-Jenny is een kwieke verpleegster met een jarenlange ervaring in rusthuis” de oude dag”. Op zekere ochtend komt ze de kamer in van een van de oudste bewoners van het rusthuis. Het is namelijk de verjaardag van Jefke en ze wil haar resident gaan feliciteren met zijn verjaardag. Niet iedereen heeft dan ook zo maar het geluk om de kaap van honderd jaar te halen. Zodra ze de kamer betreed gaat ze op Jefke, die rechtop in zijn bed zit, toe en feliciteert hem met zijn verjaardag. Wel Jefke, zegt Jenny, het is niet elke dag dat ik hier een eeuweling mag feliciteren en omdat je vandaag honderd word mag je vandaag alles wensen wat je wil. Al je wensen zullen vandaag ingewilligd worden. Als het zo zit zegt Jefke, heb ik wel eens wens. Luister, zegt de kwieke honderdjarige, het is nu al dik twintig jaar dat je mij hier elke dag komt wassen en verzorgen. Als ik toch iets mag wensen zou ik je nu voor een keer eens willen wassen.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s