Wegpiraat.

Mijn vader heeft in zijn jonge jaren altijd met een vrachtwagen gereden. Hij heeft meerdere jaren voor een firma in bouwmaterialen gewerkt alvorens hij naar de staatsbussen overstapte.
Toen hij voor de firma in bouwmaterialen werkte moest hij bij bedrijven materialen gaan halen en vaak was hij, zoals dat indertijd gebeurde, overladen. Er waren vaak ook keren dat hij geluk had en zonder problemen bij de baas toekwam. Meerdere keren werd hij ook door de Rijkswacht aan de kant gezet om moest hij mee naar de bascule om te zien of hij overladen was en hoeveel hij te veel geladen had. Er volgde dan telkens een proces-verbaal waaraan een serieuze boete vast hing. Deze processen-verbaal werden op mijn vaders naam opgesteld maar het was zijn werkgever die de boetes betaalde. Hij maakte aan het overgewicht meer winst dan de boete hem kostte.
Zekere dag heeft vader examen gedaan om bij de staats bus, tegenwoordig de Lijn, te kunnen gaan rijden en hij werd aangeworven. Het was een hele andere werkomgeving met regelmatigere uren en beter betaald. Hij had dan ook nog andere legale voordelen. Al bij al een hele vooruitgang voor mijn vader. Toen hij er al zeker een vijftiental jaren dienst als buschauffeur had opzitten werd er een zoektocht uitgeschreven waarbij de buschauffeurs zich kandidaat mochten stellen als ridder van de weg. Vader had gedurende al de jaren als buschauffeur geen enkel proces-verbaal gekregen en dus stelde hij zijn kandidatuur als ridder van de weg. Enkele weken gingen voorbij en op een mooie morgen lag er een brief voor vader in de bus. Hij deed hem vol verwachting open want hij hoopte dat zijn kandidatuur weerhouden was. Toen hij de brief aan het lezen was kreeg zijn gezicht alle kleuren van de regenboog. Men vroeg hem of hij het verschil niet meer kende tussen een ridder van de weg en een wegpiraat. De instelling die de diploma’s uitreikte had namelijk bij de Rijkswacht alle processen-verbaal opgevraagd bij elke aanvraag die bij hun toekwam. Vader had niet meer aan de tijd dat hij met de vrachtwagen reed, gedacht. Die overtredingen werden wel allemaal op zijn naam geregistreerd vermits hij met de vrachtwagen reed. Dat zijn werkgever die allemaal betaalde maakte hun rekening niet. In plaats van zijn diploma van ridder van de weg gaat vader verder door het leven als wegpiraat. Hij is nu reeds een dikke tiental jaren met ouderdomspensioen maar toch word hij hier nog regelmatig eens mee geplaagd.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s