Weer naar school.

Na twee deugddoende maanden vakantie begint het nieuwe schooljaar voor vele duizenden kinderen. Sommigen zetten voor het eerst de grote stap naar het eerste kleuterklasje. Anderen mogen een jaartje hoger starten en een aantal onder hen mag een jaartje overdoen. Ook voor vele leerkrachten word het een spannende eerste schooldag. Om deze eerste schooldag ook voor vele ouders een beetje leuk te laten verlopen vertel ik jullie hier enkele leuke, al dan niet waar gebeurde, anekdotes.

De meester is de lompste van de klas.

Het was Marieke al langer opgevallen dat de leerkrachten altijd in hetzelfde klasje les gaven. Nu ze bij de meester in de klas kwam te zitten moest ze het toch wel weten. Op een gegeven ogenblik vroeg ze: meester, mag jij dan nooit eens een jaartje overgaan? Zij kon niet bevatten dat de meester elk jaar opnieuw in hetzelfde leerjaar les gaf.

Studentenlogica

Ergens te lande was er een prof biologie. De eerste schooldag probeerde hij te peilen naar de kennis van zijn studenten. De eerste student mocht binnenkomen en nadat hij gezeten was toonde de prof hem het achterste van een vogeltje dat hij in zijn handen hield Met de vraag welk vogeltje dit was. De student bekeek het onderwerp van gesprek maar kon er geen zinnig antwoord op geven. Wat is je naam vroeg de professor na geruime tijd gewacht te hebben. De student stond recht, draaide zich om en stak zijn broek naar beneden, duwde zijn achterste naar achteren en zei toen heel laconiek: raad nu ook maar eens. Wat de gevolgen voor de rest van het jaar werden heb ik nooit geweten.

Opstel.

De meester van het vierde leerjaar gaf zijn leerlingen de opdracht om een opstel over de tweede wereldoorlog te schrijven. Iedereen begon ijverig te schrijven, zo ook Lowieke . Het is oorlog, werd zijn titel. De soldaat neemt zijn geweer en begint te schieten, pang, pang, pang, pang, Hij schreef dit zo vijf bladzijden vol en op het eind kwam dan: en de oorlog is nu gedaan. Op zijn opstel misschien wel maar niet voor Lowieke zelf. Hij kreeg namelijk van de meester een nul op tien.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s