Bij de kapster.

Goedemorgen mevrouwtje, waar kunnen we u vandaag mee helpen? Graag wassen en een mise-en-plis. Zet u maar neer en we gaan er dadelijk aan beginnen hoor. Komt u maar mee mevrouwtje, dan gaan we eerst uw haren wassen en kunnen we zo weer verder. Ondertussen weerklinkt er een vrolijke tingeltangel van de voordeur en er komen nog een paar klantjes naar binnen. Goede morgen dames, wat mag het wezen? Ik had graag een knipbeurt gehad want ze worden mij te lang, ondertussen met haar hand door de korte pieken wrijven. Neemt u maar even plaats hoor, van zodra we met deze dame ( waar ze achter staat) klaar zijn is het uw beurt.

Na verloop van een half uurtje zitten er een viertal dames aan de zorgvuldig opgestelde kaptafels. Er word leuk over en weer gebabbeld. Het weer is een schier oneindig onderwerp om het over te hebben maar vandaag ligt het weer niet zo voor de hand. Het feit dat er terug asielzoekers in aantocht zijn in de gemeente doet heel wat stof opwaaien. Ieder heeft er haar eigen mening over en de tijd vliegt voorbij. Het dametje met de mise-en -plis is klaar en gaat aan de toog staan om af te rekenen. Plots zegt zij tegen de kapster, ik hoop dat mijn bankkaart mij niet in de steek laat vandaag, vorige week stond ik in het grootwarenhuis met een winkelkar vol aankopen en dat kleine bakske had kuren. Het wilde mijn kaart niet lezen en gelukkig had ik nog wat geld in mijn geldbeugel of ik stond daar mooi te wezen. Ben toen dadelijk naar mijn bank gestapt en heb mijn probleem uitgelegd. De bediende haalde mijn bankkaart uit het hoesje, wreef met de magneet eens over een doekje en gaf mij de kaart weer terug. Nu moet ze werken zei die toen. Ik geloofde haar maar half en heb mijn kaart dadelijk in de automaat gestopt om te zien of ze wel degelijk werkte. Dus hoop ik dat ze nu ook werkt want ik heb dit keer geen geld bij om zo te betalen. Een dame die wachtte omdat haar haren gekleurd moesten worden kreeg prompt de slappe lach. Jij lacht er nog mee zei de mise-en-plis dame. Wel ja zei volgde er ten slotte op, wanneer je niet betalen kan zal de kapster je hier wel op de spiegel schrijven, geen probleem hiervoor, keuze genoeg. Er hingen zo een twintig grote spiegels in het kapsalon. Ja, maar dan geef ik een valse naam op zei de mise-en-plis dame al lachende, dan kennen ze mij niet. Toen moest iedereen in het kapsalon eens hartelijk lachen. De dame in kwestie was de grootmoeder van de kapster.

Groeten van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s