Twintig.

Hallo lieve mensen, hier ben ik nog weer eens. Jullie weten wel, als de kat van huis is,…

IMG_0039Het is hier wel altijd een plezante bedoening met mijn baasjes en er word heel veel gelachen. Alleen gisteren was het wel heel wat minder toen mijn baasje binnenkwam met een flinke veeg bloed op zijn wang. Wiebelt mijn hoofd niet te veel, vroeg hij al grinnikend aan mijn bazinnetje. Zij kreeg dat bloed in het vizier en wist al meteen dat hij iets aan de hand had. Niet alleen aan de hand maar al zijn knoken deden pijn. Hij was buiten in de tuin bomen aan het toppen en is met zijn klikken en klakken van de ladder gevallen. Alleen heeft hij veel geluk gehad dat hij mals gevallen is. Hij gooide alle takken die hij afgezaagd had achter zich op de grond en hij wilde nog eens een tour de force uithalen met een dikke tak die niet goed mee wilde. Alleen vergeet mijn baasje dat hij al tot de derde generatie behoort en geen twintiger meer is. Bazinnetje was al enkele keren met haar karreke tot in de tuin getaffelt om te zien of hij wel voorzichtig was maar hij stuurde haar terug binnen. Het is hier te koud, ga maar binnen zitten kreeg ze altijd te horen. Dat is zeker want als het bazinneke buiten is moet mijn baasje wel voorzichtig zijn. Eens zij haar rug gedraaid heeft doet hij toch weer zijn zin. Het gevolg kan je wel raden. Vandaag was hij stijf en stram, overal waar het niet moet zijn, zegt hij dan. Wat zou hij daar nu mee bedoelen? Alles doet pijn heeft hij me vanmorgen stillekes gezegd maar ons bazinneke mag het niet weten. Bazinnetje heeft hem vandaag wel wat pijnstillers gegeven en wat van haar wonderzalf gesmeerd. Dan is de pijn zo vergeten zegt zij altijd. Toch gek dat dit wondermiddel bij haar niet werkt. Vandaag heeft mijn baasje niet veel met mij gespeeld en ik moest altijd maar rustig zijn. Moet die plezante nu op die ladder gaan staan? Ik heb vier pootjes en ik blijf lekker op de grond. Bwa, die trap is voor mij toch beangstigend, zo smallekes om op te staan. Niks voor mij. Morgen gaat hij het laatste stuk doen heeft hij mij verteld. Het bazinneke heeft dat natuurlijk ook gehoord en gezegd dat ze dan wel bij hem blijft. Dat gaat nog wat zijn. Zij zit dan buiten op de bank en ik mag dan bij haar zitten. Het baasje zal dan wel wat voorzichtiger zijn. Wij willen hem nog heel lang bij ons houden, ook al kan hij af en toe gekke kuren uithalen.

Groetjes van de Flurk.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Twintig.

 1. Gelukkig hebben het baasje en bazinnetje jou om de boel in de gaten te houden want anders…:)

  Like

  • Bomma zegt:

   Hallo Anneke, wat fijn om jou hier weer te zien. Soms komt onze hond hier eens wat vertellen. Hij heeft dat ooit nog eens gedaan en toen was de vraag of hij nog wel eens mocht terug komen vertellen, vandaar. Warme groet.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s