Pech onderweg.

Het zal je maar overkomen om, tijdens een leuke uitstap of op reis, pech te krijgen met de auto.

Zo ook Polleke, een hele goede vrachtwagenbestuurder, en niet zo maar een. Hij is een van de beste die zijn baas zich kan voorstellen. Regelmatig rijd hij met zijn veertigtonner door de Oostenrijkse en Franse alpen. Op zekere dag rijd Polleke een van die steile cols op met zijn vrachtwagen en halverwege de berg valt hij stil. Geen beweging in te krijgen. Komt er daar een geitje de berg op getuft en stopt bij de veertigtonner. Een jonge kerel van vooraan de twintig stap gezwind uit zijn autootje en . Problemen? Ja, zegt Polleke, mijn bakske hier is stil gevallen en ik krijg hem niet meer aan de praat. Oei, zegt de jonge kerel, dat is minder goed. Weet je wat, i heb nog wel een stevige kabel in mijn geitje liggen en als je wil trek ik je weer in de gang. Wil  jij dat voor mij doen, vraagt Polleke. De jonge kerel haalt een stevig touw uit zijn autootje en bevestigt dit  aan de veertigtonner en met het andere uiteinde aan de trekhaak van zijn geitje. Voila, zegt de jonge kerel, we gaan uw bakske eens in de gang trekken. Dan kunt gij uw reis verderzetten.

Zo gezegd, zo gedaan. De jonge kerel neemt plaats achter het stuur van zijn geitje en Polleke kruipt in zijn veertigtonner. Luttele minuten later begint het geitje te dampen dat het niet schoon meer is. Polleke is verschrikt en begint onmiddellijk te toeteren. De jonge kerel zet zijn auto stil en Polleke gaat snel naar de jonge kerel toe. Zeg, ge moet nu wel uw auto niet kapot rijden omdat je mij wil helpen. Zie eens wat een damp. Milledju, zegt de jonge kerel, nu heb ik vergeten van mijn handrem af te zetten.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s