Waarom?

Het is een vraag die menigeen zich al wel eens stelt. Het is nu ook niet zo eenvoudig om op elke “waarom” vraag een passend antwoord te vinden. Zodus blijven vele vragen zonder antwoord en kunnen we jaren nadien nog steeds met een of ander probleem worstelen. Een kind kon je vroeger wel eens het zwijgen opleggen met “omdat ik het zeg” of gewoon “daarom”. Tegenwoordig zijn kinderen veel mondiger en zodus ook niet meer tevreden met een nietszeggends antwoord. Zij verwachten dan ook een eerlijk antwoord en daar wringt hem nu het schoentje. We kunnen niet op zomaar alles een open en eerlijk antwoord geven, ook al zouden we dat ook zo graag willen. Gewoon omdat we niet weten wat antwoorden. Wanneer onze kleinzoon met een vraag komt waar ik echt geen antwoord op kan geven, denk ik vaak al eens dat het leven vroeger toch wel makkelijker was. Al was het maar om op elke “waarom” vraag, waar we geen antwoord op kunnen of willen geven, te beantwoorden met “daarom” of “omdat ik het zeg”.

Toch heb ik een elegante oplossing gevonden op vragen die ik niet kan of wil beantwoorden. Wanneer Jo met zo een vraag afkomt krijgt hij het volgende als antwoord. Waarom zijn de bananen krom? Wel als ze recht zijn, dan vallen ze om. Zo hoef ik niet telkens te zeggen dat ik het even niet weet en misschien nooit weten zal. En hij heeft het ondertussen begrepen dat zijn bomma geen wandelende woordenboek is.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Waarom?

  1. vaesencarla zegt:

    Ja hier ook af en toe een vraag waarop het moeilijk te antwoorden is.

    Like

  2. Bomma zegt:

    Ach ja Carla, wij zijn ook niet alwetend hee? En soms denk ik dat ik helemaal niets zou willen weten of kennen, dan stellen ze ook geen vragen. Langs een andere kant wil ik zoveel mogelijk kennis opdoen en voel ik mij de koning te rijk wanneer ik iemand kan helpen met het beetje dat ik weet of kan. Warme knuffel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s