Klumpkes kappen.

Gerard was op een zonnige zondag in zijn stamcafé blijven plakken en het werd al serieus laat toen zijn wederhelft hem uit de kroeg kwam halen en naar huis joeg. Hij moest ’s anderendaags immers vroeg uit de veren om gaan te werken. Maar Gerard voelde zich, tussen zijn maten, sterk en wilde niet naar huis. Het een bracht het ander mee en het resultaat was dat Gerard uiteindelijk naar huis toog met een dik, blauw gekleurd oog.

De volgende dag liep Gerard met zijn hoofd zoveel mogelijk naar beneden in de hoop dat zijn werkmakkers niet teveel vragen gingen stellen. Het probleem was immers dat er enkele collega’s bij hem in de buurt woonden en bepaalde gebeurtenissen als een lopende vuurtje door de buurt vlogen. Het was dus ijdele hoop dat het mooi gekleurde oog onopgemerkt zou blijven. Tijdens de lunchpauze vroeg Sus aan Gerard hoe hij aan de blauwe oog was gekomen. Enkele werkmakkers gniffelden zachtjes en iedereen was heel benieuwd hoe Gerard zich hier ging uitpraten. Wel mannen, zei de ongelukkige, dat zal ik jullie eens gauw gaan uitleggen. Ik was gisteren aan het klumpkes kappen en ineens sprong er een klumpke van onder mijn bijl en dat sprong recht in mijn oog. En pijn dat dit deed, jong. Geen enkele collega die daar in de werfkeet zat kon zich serieus houden. Ze wisten immers reeds allemaal wat er zich de vorige avond had afgespeeld. Gerard had zijn lesje wel geleerd en is nooit meer blijven plakken in zijn stamkroeg.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s