Camping.

In de loop der jaren heb ik in ons kleine landje reeds vele campings hun deuren zien sluiten wegens te veel opgelegde regels waardoor de campings onrendabel worden. Wij zijn toevallig fervente kampeerders. Gedurende een tiental jaren gingen wij regelmatig met de trekcaravan op reis en dit jaar zijn we aan ons zeventiende seizoen op een vaste plek begonnen. We hebben toen onze trekker geruild voor een stacaravan. Onlangs kregen we te horen dat ons “klein huisje”, zoals wij het liefdevol noemen, in overstromingsgebied staat en dus dreigt er vroeg of laat het vertrek voor ons en samen met ons zo een honderdvijftig andere gezinnen. De meeste campings in onze Belgische Ardennen liggen vlak aan een rivier en als dusdanig in overstromingsgebied. Er verdwijnen elk jaar weer een aantal campings omdat de caravans met de wielen op de grond moeten staan. Bij overstroming van de camping staan deze caravans allemaal in het water. Er zijn al vaker beelden op de televisie vertoond, waardoor deze beelden voor ieder van ons gekend zijn. Bij het verdwijnen van deze campings gaat er ook een stuk economie verloren. De kampeerders zorgen immers in zekere mate voor werkzekerheid. Zij  betalen immers allemaal een stuk gemeentetaks, er is personeel op de campings dat zijn of haar job verliest en de handelaars in de buurt zien een gedeelte van hun inkomsten in rook vergaan. Kampeerders doen vaak boodschappen in de buurtwinkels, gaan er ook al eens uit eten of rustig een terrasje doen. Wanneer een camping de poorten sluit valt dit allemaal weg. Deze mensen zullen niet gemakkelijk ergens anders op vakantie gaan omdat kamperen een zekere mate van vrijheid bied.

Er moeten wetten en regels zijn. Deze dienen nageleefd te worden, dat weet iedereen. Maar neem de gewone mens zijn kleine geneugtes niet af. De overheid verdient hier trouwens ook al voldoende aan. Waar moeten al deze mensen naartoe wanneer alle campings die in overstromingsgebied liggen, weg moeten? Er worden in heel veel steden en gemeenten voorzieningen geplaatst voor campers. Waarom niet  voor de vaste kampeerders een stukje grond in orde maken en er een deftige camping op zetten? Het is een mooie bron van inkomsten, zowel voor de steden en gemeenten als voor de horeca, én men zorgt voor duurzame tewerkstelling.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s