Toneelstuk.

In het dorp werd er een mooi toneelstuk opgevoerd. Het had heel wat voorbereiding gevergd en er was heel wat volk in de zaal. Er werd heel wat afgelachen. Bij de pauze ging het ging het gordijn dicht en iedereen kreeg rustig de tijd voor een natje en een droogje. Zo kwam er wat extra zaad in het bakje van de toneelvereniging. Ook Sus was met zijn gezin naar het toneel geweest en tijdens de pauze maakte hij gebruik van een sanitaire stop. Wie er onmiddellijk naast hem stond was de pastoor van het dorp. Het is wel een schoon stuk hee, zei de pastoor tegen de Sus. Sus, die de opmerking van de pastoor verkeerd begrepen had, en ook niet op zijn tong gevallen was kon het niet laten. Kijk in uw eigen bak, dan hebt ge al genoeg repliceerde de Sus. De arme pastoor wist niet waar hij het had, hij bedoelde immers niets anders dan dat het een goed toneelstuk was. Natuurlijk was er de ene of andere onverlaat die deze conversatie tussen de Sus en de pastoor had opgevangen en het geluk had om in hetzelfde bedrijf als de Sus te werken. Het hoeft geen verdere uitleg wanneer ’s anderendaags iedereen gniffelde wanneer Sus op de werkvloer passeerde.

 

Groetjes van e bomma.

 

 

 

 

 

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Toneelstuk.

  1. Corja zegt:

    Bomma, misschien is het zinnig je aan te sluiten bij de O(nafhankelijke) B(loggers) A(ssociatie), http://onafhankelijke-bloggers-associatie.nl/, om wat meer lezers te genereren? Je schrijft zo leuk, vlot en goed?!

    Like

  2. Bomma zegt:

    Bedankt voor je complimentje omtrent mijn schrijfstijl, Corja. Kunnen ook Belgen die niet in Nederland wonen zich daar aansluiten? Weet je, ik heb een aantal lezers hier in België maar die nemen niet de moeite of tijd om hier een reactie te plaatsen. Ik bundel mijn verhalen die dan even herschreven worden voor kennissen en mensen die niet over een pc beschikken en daar krijg ik, heel snel na het lezen, de vraag wanneer de volgende bundel verschijnt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s