Fantaseren.

Fantaseren doet iedereen al wel eens en tegenwoordig word er een ander woord voor gebruikt: brainstormen. Voor mij is brainstormen weer eens een verengelsing van fantaseren om tot resultaten of oplossingen te kunnen komen. Geef mij maar onze mooie Vlaamse taal, die verstaat immers iedereen.

Hier zitten er niet één maar drie van die fantasten en het is wel eens plezant om zo bezig te zijn. Alleen spijtig dat er zelden resultaten van komen. Gewoon omdat hetgeen we werkelijk gefantaseerd hebben of omdat onze fantasieën niet haalbaar zijn of te gek om te realiseren. En toch blijven we regelmatig met de gekste ideeën komen. Zo ook weer vandaag.

Deze voormiddag reed ik met mijn lamborgini nar de markt. Onze Jo vergezelde mij met zijn fiets tot aan het station alwaar hij zijn vehikel netjes stalde en op slot deed. Hij ging zijn overgrootmoeder een bezoekje brengen terwijl ik verder over de markt reed. Het was er, ondanks de koude, toch nog vrij druk en ik moest goed opletten dat ik niemand tegen zijn schenen reed. Nadat ik mijn aankopen gedaan had reed ik rustig weer huiswaarts. Jo was op tijd weer thuis voor het middageten en zo hadden we samen een rustige namiddag. Met nog twee examens te gaan zette Jo zich aan het studeren, de bompa ging nog wat opruimen en ikzelf had een goed boek ter hand genomen. Op een gegeven moment, Jo was gestopt met studeren en bompa zat aan tafel te genieten van een vers gezette kop koffie kreeg ik een lumineus idee. Ik zou graag mijn Lamborgini willen pimpen zei ik tegen niemand in het bijzonder. Ik wil er graag zo een oranje flikkerlamp op. Waarop ik dadelijk antwoord kreeg van mijn schat. Als je dan een kwartier ver bent kan ik je komen depanneren omdat je een platte batterij hebt met de snelheid die jij rijd. Stillekes rijden staat ook niet in je woordenboek hee. Ach ja, ik haal er graag eens uit wat er in zit, daarom wil ik dan ook een oranje flikkerlamp achter op mijn scooter. Zo zien ze mij beter rijden. Je hoeft die flikkerlamp niet op de batterij van mijn scooter aan te sluiten. Je kan toch van die dikke blokken batterijen gebruiken. Ja, komt ook Jo zijn duit in het zakje doen, bompa kan, hij dan toch bezig is, ook een trekhaak monteren . Dan kan je er een klein karretje aan vastmaken om al je boodschappen in te leggen als je naar de markt rijd. Ja schat, heb je die oude bolderkar niet meer ergens in de garage achter staan? Kan ik die niet achter mijn scooter hangen? Wat nog allemaal vraagt mijn wederhelft al lachende. Een plaat achter aan de bolderkar met een grote gevarendriehoek en de tekst” opgepast, bomma onderweg” doet onze kleinzoon nog een duit in het zakje.

Zo gaat het fantaseren nog eventjes door. Gelukkig beschik ik over een mooie, moderne koffer die op slot kan, achterop mijn scooter. Zo eentje als de echte motards achterop hun machine hebben maar dan eentje aangepast aan mijn bolide. Een trekhaak en de bolderkar zullen waarschijnlijk nooit achter mijn scooter hangen maar misschien kan mijn schat er een paar nep-uitlaatpijpen aan vastmaken. En een namaak trekhaak moet eigenlijk toch ook wel kunnen. Ga hem dat morgen eens voorstellen, wie weet…

 

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Fantaseren.

 1. Corja zegt:

  Wat een heerlijk verhaal, Bomma. Zo fijn dat er in de fantasie van alles kan. Ik zou om te beginnen een lamborghini-logo op je bolide aanbrengen!

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je idee Corja. Dat logo kan ik, denk ik, wel zelf maken. Onze Jo (kleinzoon) zei dat ik bij mijn kapster van die valse wimpers moest vragen om op de lichten te kleven. Dinsdag heb ik afspraak, dus… Wanneer het mij werkelijk lukt om mijn scooter te pimpen maak ik er een leuke foto van en geef hem op mijn blog wel eens een plaatsje. Ben al wel 55 maar, ondanks mijn handicap, nog altijd voor iets speciaals te vinden. Wanneer een wagen mag gepimpt worden, mag ik dat ook wel eens met mijn scooter. Warme groet.

   Geliked door 1 persoon

 2. vaesencarla zegt:

  😉 leuk om af en toe eens te fantaseren,hé!

  Like

  • Bomma zegt:

   Zeker weten Carla. Alleen is het idee hier bij mij aan het rijpen gegaan om werkelijk een namaak trekhaak achter mijn scooter te bevestigen en een paar van die fantasie uitlaten zoals je wel eens aan wagens ziet. Rene zei dat hij niet goed weet waar die trekhaken te moeten gaan zoeken want op een speelgoed tractor of wagen is de trekhaak mee in het plastiek gegoten en dus niet te verwijderen. Je zou de mensen op straat zien kijken denk ik. Deze morgen zei onze Jo dat ik van die valse wimpers bij de kapster kon kopen om op mijn lichten te kleven. Dinsdag ga ik zo wie zo naar de kapster, dus…

   Like

   • vaesencarla zegt:

    Van die valse wimpers hebben de zoon en ik eens gezien bij een auto.De zoon vond dat toen geweldig 😉

    Like

 3. Bomma zegt:

  Ja Carla, heb die ook al eens gezien maar mijn man zei dat die er origineel op staan. Mijn lichten zijn ook veel te klein voor zulke grote wimpers. Ik denk dat ik in de kruidvat of de action of dergelijke winkels die wel kan vinden. Je moet niet jong zijn om eens gek te kunnen doen hee. Bij de kapster hadden ze er geen. Dus maar verder op zoek gaan en eens goed kijken waar ik het Lamborghini-logo kan kleven. Dat maak ik zelf met de computer en maak er dan een sticker van. Het moet een klein beetje origineel blijven hee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s