Premie.

Vandaag hebben wij mijn schoonvader, na een verblijf in het ziekenhuis wegens beginnende longontsteking, terug naar huis mogen brengen. Eens hij netjes was afgeleverd repten we ons naar school om onze kleinzoon op te pikken. Vanwege het barslechte weer mocht hij niet met de fiets naar school. Eens weer thuis begon de gewone routine, huistaken maken en lessen voorbereiden voor de volgende dag. Taken had hij niet en nadat de lessen waren afgewerkt was er even tijd voor een leuke babbel. Jo had allerlei nieuwtjes gehoord en wilde daar met mij over praten. Op een gegeven ogenblik kwam ons gesprek over prothesen zoals een nieuwe heupprothese. Omdat hij wist dat ik er reeds drie had gekregen evenals twee volledige knieprothesen wilde hij weten hoe dit in zijn werk ging. Awel manneke heb ik toen gezegd, bij een heupprothese moeten ze die pin in het bot van het been krijgen en dat kloppen ze er met een hamertje in tot die  diep genoeg zit. Dan doen ze er ook cement rond zodat die goed vast blijft zitten. Aha, zei Jo, dat is net als bij renovaties, dan gebruiken ze ook cement hee bomma. Maar als dat een renovatie is kan je toch die renovatiepremie aanvragen bij de overheid. Als het allemaal zo maar ging heb ik hem toen gezegd. De overheid zou nogal renovatiepremies mogen uitbetalen als iedereen die een prothese heeft laten plaatsen, die zou aanvragen. Ach bomma, ik maakte toch maar een grapje en hij lachte ondeugend.

 

Groetjes van de bomma.

 

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Premie.

 1. marleen zegt:

  Ziekenhuisverzekering is er nu hé Bomma … Maar vanaf 60 wordt dat heel duur, had er eerder mee moeten beginnen.

  Like

  • Bomma zegt:

   Hallo Marleen, ik weet niet welk ziekenfonds je bent aangesloten maar daar is de hospitalisatieverzekering nog betaalbaar. Alhoewel, eenmaal je de 60 gepasseerd bent het duurder is en bij 69 word het nog wat duurder maar dat blijft dan voor de rest van het leven. Wanneer je, zoals ik, op 9 maanden tijd een namaakheup die gevuld was met antibiotica, 2 normale volledige heupprothesen en 2 volledige knieprothesen krijgt, ben je blij dat je die verzekering hebt hoor.Ze hebben alles terugbetaald en voor een gewone knieprothese loopt het anders wel op tot boven de € 2500. Dan had ik wel andere zorgen aan mijn hoofd gehad. Het is op zulke momenten dat je blij bent dat dit bestaat.

   Like

 2. Zo’n gesprekje vrolijkt de hele dag op 🙂

  Like

 3. Bomma zegt:

  Ja Anneke en ik mag je vertellen dat die gesprekjes hier regelmatig plaatsvinden. Alhoewel hier soms ook wel heel ernstige dingen besproken worden hoor. Ach ja, je moet zelf het mooie uit het leven zien te halen want dat brengt niemand je op een serveerblaadje. Warme groet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s