Plusmama.

Zoals elke week ging ook vorige woensdag onze Jo zwemmen. Ondertussen zaten mijn schat en ik rustig met elkaar te praten in de cafetaria van het zwembad. Op een gegeven moment zegt mijn schat; hij is daar en hij is niet alleen. Oei, was een eerste reactie, niet wetend wat te denken. Met “hij” bedoelde mijn lieverd dus de vader van onze Jo. We waren wel een beetje nieuwsgierig wie er met hem was meegekomen, al hadden we wel een klein vermoeden. Minuten later komt er een vriendelijke dame naar ons tafeltje toe en stelt zich voor als Christien, de vriendin van David. We hadden al een paar keer afgesproken maar telkens waren die afspraken op niets uitgedraaid wegens gezondheidsredenen van een van beiden. Daar was ze dan, een lieve dame zonder kapsones die heel sympathiek overkwam. Ze bracht me toch wel in verlegenheid met het bloemetje dat ze voor me bij had. Het was een kleinigheid voor de goede zorgen die we Jo gaven, vertelde ze. Al vrij snel waren we heel geanimeerd aan het praten en het deed ons zeer veel plezier dat ze zo open en eerlijk over haar relatie met de papa van Jo vertelde. Toen ze zei dat het niet hun bedoeling was om Jo van ons weg te halen had ze helemaal mijn respect. Telkens Jo gaat zwemmen zitten wij in de cafetaria en heb ik mijn handwerk bij om bezig te zijn. Ik kan verzekeren dat ik vorige woensdag geen tien steken heb geborduurd, zo gezellig hebben we het gehad. Toen Jo en zijn papa uit het zwembad waren en zich bij ons voegden hebben we nog een tijdje zitten praten en afgesproken om elkaar volgende week weer te ontmoeten. Daar werd onder onverwachte omstandigheden een nieuwe vriendschap gesloten die hopelijk heel lang zal blijven bestaan. Lieve Christien, je zal een hele aanvulling in de opvoeding van Jo kunnen zijn. Nu zijn wij ook gerust dat, indien er ons onverwacht iets moest overkomen, Jo goed zal worden opgevangen en hij er een hele lieve plusmoeder heeft bijgekregen. Wij wensen onze ex-schoonzoon en zijn lieve Christien dan ook alle geluk en een mooie toekomst samen toe.

 

Groetjes van de bomma.

 

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Plusmama.

 1. Baloubeke zegt:

  Heel leuk voor jullie maar vooral voor Jo ,iedere week zwemmen met zijn papa en jullie gezellig keuvelen met kristien ♥

  Geliked door 1 persoon

 2. vaesencarla zegt:

  Wat fijn dat de ontmoeting zo goed mee viel en fijn dat Jo zijn papa een lieve begrijpende vriendin gevonden heeft,hé!

  Geliked door 1 persoon

 3. Christa Hesemans zegt:

  Toch fijn dat jullie het allemaal zo goed met elkaar kunnen vinden bomma…..ik wens jullie nog vele fijne momenten met z’n allen toe*

  Geliked door 1 persoon

 4. Bomma zegt:

  Ach Christa, ruzie maken is geen moeilijkheid. Zolang de nieuwe vriendin mijn kleinkinderen aanvaard en er goed voor is ben ik allang tevreden. Mocht deze relatie toch niet standhouden, heb ik er wel een fijne vriendin bijgekregen. Wij hebben beiden het gevoel dat we elkaar al jaren kennen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s