Einde schooljaar.

Het laatste examen is eindelijk achter de rug. Nu kan het aftellen beginnen want het is nog enkele dagen alvorens de uitslag bekend is. Het zijn enkele dagen van onrust, slecht slapen en niet goed weten waaraan of waartoe. De ene is immers door het jaar gevlogen terwijl de andere, door allerlei omstandigheden, erdoor is gekropen.  Sommige scholen en hun leerkrachten kijken uitsluitend naar de behaalde resultaten terwijl andere scholen en hun leerkrachten ook naar de studenten in zijn geheel kijken. Hiermee bedoel ik dus: hoe ontwikkelt deze student zich algemeen, op sociaal vlak en hoe zal deze student als mens in het verdere leven staan. Voor mij een zeer grote waarde, voor anderen word onderwijs niet als dusdanig beschouwd en ziet men alleen percentages. Kinderen met een beperking kunnen, mits de nodige begeleiding, nochtans best mee in het middelbaar onderwijs en alzo een diploma halen  waar ze in andere onderwijsvormen geen toekomst uitbouwen. Ik ga nu niet beweren dat studenten in het middelbaar onderwijs geen bepaalde kennis moeten opdoen, verre van want kennis is rijkdom en zorgt voor een toekomst.

Ook hier, ten huize bomma en bompa, hebben we in spanning uitgekeken naar het einde van de examens. Ik weet niet wie er hier het meest gestresseerd was, onze kleinzoon of  wij zelf. Mijn bloeddruk schoot naar ongezonde hoogte en mijn nachtrust zakte naar een dieptepunt,. Diepvriestemperaturen hadden er geen vergelijk aan. En dan komt er onverwacht een telefoontje, net op het moment dat ik naar de kinesist was. Mijn schat komt mij na afloop van mijn behandeling ophalen en vertelt me onmiddellijk dat hij héél goed nieuws heeft. Onze kleinzoon is geslaagd en heeft een A-attest behaald. Hij mag  het volgende schooljaar de richting humane wetenschappen gaan volgen. Het was de richting van zijn keuze. Weet niet wie er het meest tevreden is, wij grootouders of onze kleinzoon. Bij avond hebben we  klein feestje gebouwd en een lekker flesje cava gekraakt. Alle moeite en hulp om toch maar degelijke examens af te leggen hebben zich geloond.

Onze dank gaat vooral uit naar alle leerkrachten die in het onderwijs staan maar in de eerste plaats naar alle leerkrachten die onze kleinzoon de, oh zo noodzakelijke, levenswijsheid hebben bijgebracht en zich de moeite getroost hebben hem degelijk te onderwijzen en zijn blik op onze mooie wereld te verruimen.

Nog een paar dagen en dan mogen wij naar de proclamatie, alwaar onze kleinzoon alweer een hoofdstuk in zijn leven kan afsluiten. Hij verlaat immers de middenschool en krijgt de kansen in het hoger middelbaar verder te studeren. Wij zullen er nog wel een traantje wegpinken maar het zal een traantje van trots zijn omdat hij heeft doorgezet en geworden is tot wie hij nu is, een kleinzoon om trots op te zijn.

 

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Einde schooljaar.

 1. marleen zegt:

  Gefeliciteerd Bomma met jullie knappe kleinzoon en voor jullie dappere inzet, want zonder jullie … Wat liefde doet!

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je fijne reactie Marleen. Wij worden onderhand stilaan verlegen met al die complimentjes die ons worden bedacht. Voor ons is het niet meer dan normaal dat wij voor die jongen zorgen. Blijkbaar is niet iedereen dezelfde mening toegedaan.

   Like

 2. Gefeliciteerd Bomma 🙂

  Like

 3. Bomma zegt:

  Bedankt Anneke, heb de felicitaties aan onze kleinzoon overgemaakt. Ze komen hem toe.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s