Kabels onder de oceaan.

Een tijdje geleden hoorde ik op mijn favoriete radiozender een heel interessante reportage die ik hier graag met jullie  wil delen.

Reeds in het jaar 1856 werden er kabels onder de oceaan naar andere continenten gelegd. Alleen Antarctica werd niet verbonden met de rest van de wereld. De kabels die toen reeds onder de oceaan door werden getrokken dienden indertijd enkel voor de toenmalige R.T.T., oftewel de Regie voor Telefonie en Telegrafie, het huidige Belgacom. Tegenwoordig hebben deze kabels een multifunctionele functie.

De kabels worden op de dag van vandaag nog steeds onder de oceaan doorgetrokken. Ze worden ingegraven in een, voor dieren ondoordringbare laag. De stralen die de ingegraven kabels omgeven trekken haaien aan waardoor deze de kabels opeten indien niet goed ingegraven. Aan deze kabels hangt dan ook een serieus prijskaartje van tienduizend euro per lopende kilometer. Dagelijks varen er ontelbare boten op de zeeën om kabels te vervangen en op te ruimen.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s