Kinderen.

Bij de geboorte van een kindje zijn de ouders heel trots op dat kleine wonder dat ze ter wereld hebben gebracht. Alleen beseffen velen niet dat dit kleine mensje niet vanzelf groot word. Die jongens en meisjes zijn geen speelgoed dat je, wanneer je het beu bent, zomaar ergens dumpt.

Mensen moeten eerst leren keuzes maken alvorens aan hun kinderwens gevolg te geven. Wanneer er getrouwd word of aan samenwonen gedacht willen de jongeren liefst een woning met alles erop en eraan. Dit gaat ten koste van heel wat andere dingen en dus gaan ze met hun tweetjes werken om zich al die luxe eigen te maken. Na het werk komt er dan nog de vrijetijdsbesteding. Hier is in het geheel niets mis mee zolang er geen kinderen zijn. Eens er kinderen bijkomen willen deze mensen die ondertussen een grote verantwoordelijkheid gekregen hebben, nog steeds op dezelfde voet verder leven en daar wringt zich het schoentje.

Wanneer de kinderen nog heel klein zijn vragen ze nog niet zo heel veel zorgen maar alle kinderen, klein of groot hebben aandacht nodig. Vele ouders zijn na hun dagtaak niet meer in staat om hun kinderen die broodnodige aandacht te geven. Het gevolg laat zich raden. Hierover kunnen vele leerkrachten een boek schrijven. Het gebeurt almaar vaker dat kinderen hun opgelegde huistaken niet gemaakt hebben of lessen niet geleerd. Gewoon omdat hun ouders zich niet of zwaar onvoldoende met hun kroost bezig houden. Dan stel ik mij de vraag wat er later van deze jonge mensjes moet geworden. Een goede opvoeding is even noodzakelijk als op tijd en stond gezonde voeding en propere kleding. Vaak denken de ouders dat opvoeding tot het takenpakket van de school behoort maar niets is minder waar. Vaders en moeders, kinderen vragen niet om al die luxe die hen omringt maar wel liefde en aandacht zodat zij kunnen uitgroeien tot jonge volwassenen die respect hebben voor alles wat er zich, in de wereld rondom hen afspeelt. Pas wanneer deze kinderen waarden uitdragen die bijdragen tot een mooiere wereld zullen wij ook kunnen genieten van al het moois wat deze aarde ons te bieden heeft.

groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Kinderen.

  1. Rita zegt:

    Ik sluit me helemaal aan bij je verhaal ,ze leven nu helemaal anders dan vroeger .de nieuwe babysit van vandaag zijn de tv ,de computerspellekes enz… Vroeger vond je nog een moeder aan de haard vandaag is dat bijna onmogelijk door het dure leven .Een school leert kinderen maar voed ze niet op !

    Like

  2. Bomma zegt:

    Bedankt Rita voor je eerlijke reactie. We kunnen er nog uren over discussiëren maar uiteindelijk moet ieder toch zijn eigen keuzes maken hee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s