Vakantiewerk.

Ontelbare jongeren hebben tijdens  de schoolvakantie aal eens een vakantiejob gehad. Allen hadden er wel een reden voor maar de voornaamste was en is nog steeds wat geld verdienen en liefst zo veel mogelijk. Voor de ene zal de verdienste moeten dienen om er een gedeelte van de schoolkosten mee te helpen financieren terwijl het voor de andere een extra zakcent is.

Tegenwoordig komen die jonge mensen enkel nog via het ene of andere interimkantoor aan de bak. Dit was vroeger wel heel anders. Vaak werden de vakantiejobs voorbehouden aan de kinderen van werknemers in het bedrijf en was het voor anderen niet zo eenvoudig om een zakcentje te verdienen.

Eind februari is onze oudste kleinzoon ook zestien geworden, de leeftijd waarop jongeren als jobstudent aan de slag kunnen. Heb hem toen ook gezegd dat hij moest gaan uitzien voor een vakantiejob in de zomer. Ik wil nog wat van mijn vakantie kunnen genieten was het gevatte antwoord. Stillekes is hij dan toch beginnen solliciteren maar meestal kwam er  zelfs geen antwoord. Ik had zijn vader verteld dat hij van mij naar een vakantiejob moest uitzien en die gaf mij volmondig gelijk. Zal ik bij het bedrijf waar ik werk eens horen of hij daar eventueel aan de slag kan, zei hij nog.

Jo is nu zijn derde dag begonnen. Hij is in een goede ploeg terecht gekomen. De mannen waar hij mee samenwerkt hebben hem heel goed opgevangen en geven hem de kans om iets aan te leren. Er word hard gewerkt maar ook veel gelachen. Vandaag had hij wel pech. Het bedrijf waar zijn vader voor werkt is een aanverwante van de bouw en bij slecht weer liggen zij er uit. Vanmorgen vertrok hij vol goede moed maar om acht uur was hij al weer thuis wegens overvloedige regenval. Morgen word weer droog weer voorspeld en hij kijkt er al naar uit om dan terug te kunnen gaan.

Hij kijkt er ook weer naar uit om in september terug naar school te kunnen. Het werk dat hij doet is wel plezant om te doen maar hij wil dit toch niet zijn leven lang gaan doen. Eerst nog wat verder studeren en een diploma halen zodat hij ook dan een goede job kan vinden.

 

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Vakantiewerk.

  1. gemma1952 zegt:

    Uw verhaal doet mij denken aan onze enige dochter van bijna 25. Ze had diverse baantjes en kreeg daar geld voor, alhoewel tijdens het bezorgen van reclame waren er twee buurtgenoten die blijkbaar niets konden missen, zelfs geen euro. Je hebt van die krenten!

    Like

  2. Bomma zegt:

    Triestig vind ik dat. Voor ons was het de bedoeling dat hij weet wat werken is en dat het niet altijd even mooi werk is dat mensen moeten verrichten. Zo weet hij waarom hij moet studeren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s