Subsidies.

Langs alle mogelijke wegen schermt onze regering met subsidies. Je kan het zo gek niet bedenken of er worden op de ene of andere manier wel fondsen vrijgemaakt. Alleen vergeten de heren en dames ministers dat onze Belgische staat geen centen heeft. Het geld dat zij uitgeven komt immers van ons allemaal. Er worden op alles en nog wat belastingen en taksen geïnd en dan is het niet moeilijk om andermans centen uit te geven. Natuurlijk zouden de mensen enerzijds wel gek zijn om geen subsidies aan te vragen wanneer zij er menen recht op te hebben. Wanneer ik ergens voordeel uit kan halen zal ik ook niet nalaten om dit te doen.

Laat ons nu eens even eerlijk zijn. Wanneer iemand graag zonnepanelen op zijn dak of om het even waar op zijn eigen goed heeft, moet hij eerst maar zorgen dat de benodigde middelen op tafel liggen. Dus eerst sparen en dan aanschaffen. Daar hoeft de goegemeente niet voor op te draaien. Dit is maar een voorbeeld. Hoeveel grote bedrijven zijn er die subsidies ontvangen om toch maar in ons land te produceren? Als die firma’s het op een dag niet meer voldoende rendabel vinden of niet genoeg winst maken sluiten ze toch hun deuren, subsidies of niet.

Een goede raad aan de overheid zou zijn dat alle subsidies zouden worden afgeschaft. Met het uitgespaarde geld zouden bijvoorbeeld onze wegen beter worden onderhouden. Men kan met dit geld ook  betere zorg voor gehandicapten bieden. Er zouden ook betere zorginstellingen voor bejaarden zijn. Mensen die jarenlang hebben bijgedragen zouden op deze manier misschien een leefbaar pensioen bekomen.

Ach, ik kan nog zoveel voorbeelden aanhalen maar ik ga op meerdere zere tenen trappen en dat is nu ook weer niet de bedoeling.  Misschien kunnen we de heren en dames die met de regelmaat van de klok in de wetstraat 16 hun vergaderingen houden eens wakker schudden wanneer niemand, maar dan ook niemand meer nog enigerlei subsidie aanvraagt. Of dat er iemand een ideeën bus aan de gevel hangt en er deftig over de besteding van het geïnde belastinggeld word nagedacht. Dit boven alle politieke grenzen heen. Zo krijgen mensen die hun leven lang gewerkt hebben en belastingen betaald misschien toch nog wat kwaliteit bekomen in hun oude dag. Niet iedereen heeft immers even veel geluk in zijn of haar leven.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Subsidies.

  1. gemma1952 zegt:

    Dit is nu ook het geval in Nederland.

    Like

  2. Bomma zegt:

    Bedankt voor je fijne reactie Gemma. Hier zou wel het een en ander op een beter manier kunnen gebeuren maar wie ben ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s