Toneel.

 

De plaatselijke toneelkring lokte altijd veel volk met hun meer dan behoorlijke acteerprestaties. Op een mooie zaterdagavond was er weer een toneelvoorstelling die zo goed als uitverkocht was. Ook Sus was van de partij. Zijn echtgenote speelde in deze voorstelling een vrij belangrijke rol en dat wilde hij voor geen geld missen. Zij was immers in de verre omtrek bekend om haar acteerprestaties. Wie ook kwam kijken was de pastoor van het dorp. Deze laatste had al zoveel gehoord over de toneelkring en zijn nieuwsgierigheid was zeer groot. De dorpsbewoners waren wel ten zeerste verwonderd hun zielenherder in de zaal te zien. Er speelden namelijk een aantal mensen mee die, omwille van hun uitgesproken meningen, nooit met deze man in contact kwamen. Zo ook Sus en zijn familie.

Het eerste bedrijf was afgelopen en er volgde een pauze. Zo konden de mensen eventjes de zaal verlaten om wat te drinken en alzo mee de kas van de vereniging te spijzen. Alvorens zich terug naar zijn plaats te begeven ging Sus even naar het toilet om zijn volle blaas te verlichten. Zo dacht ook de pastoor en het toeval wil dat beide mannen naast elkaar aan de urinoirs staan. Er heerste een vrij gespannen sfeer tussen beide heren. Sus vond de situatie een beetje genant en zei toen langs zijn neus weg: het is toch een schoon stuk, waarbij hij op de voorstelling doelde. De pastoor had dit zo niet begrepen en antwoorde op zijn droge manier: kijk in uw eigen bak.

Ik hoef hier geen tekeningetje bij te maken wanneer ik zeg dat de volgende morgen iedereen gniffelde wanneer de pastoor zijn wekelijkse ziekenbezoeken aflegde in het dorp.

 

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Toneel.

  1. gemma1952 zegt:

    Leuk verhaaltje Bomma.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s