Leven met chronische pijn.

Leven met chronische pijn. Neen hoor, dit is in het geheel niet zo fijn. Je herinnert het je nog alsof het gisteren voor het eerst begon. Alleen weet je niet waar, wanneer en of het ooit nog voorbij zal gaan. Het is elke dag weer opnieuw een zoektocht naar alle mogelijke middelen en hoop op genezing. Je wil vaak gewoon verlichting , dan ben je al blij. Ongevraagd en op een zeer ongelegen ogenblik komt er weer een vlaag van alles overheersende pijn naar de oppervlakte. Je word op zulke ogenblikken voor onbepaalde tijd buiten spel gezet. Niemand die het kan verhelpen, niemand die een oplossing heeft.

Er is niet altijd begrip voor mensen met chronische pijn. Het is meestal niet altijd zichtbaar. Dat maakt het dan ook zo moeilijk te begrijpen. En toch, juist dat kleine beetje begrip van de medemensen zou een wereld van verschil kunnen maken voor mensen met chronische pijn. Het kan ieder van ons overkomen.

 

Groetjes van de bomma.

 

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Leven met chronische pijn.

 1. gemma1952 zegt:

  Ik weet er alles van en ben ook al enige tijd slachtoffer en ik ben pas 65 jaar jong. Sterkte Bomma.

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je lieve reactie Gemma. Vind het spijtig dat er zovele mensen in mijn kennissenkring slachtoffer zijn van deze vreselijke ziekte. Ben er onderhand zelf reeds elf jaar mee behept. Er gaan miljoenen euro’s naar allerlei onderzoeken voor ziektes waarvan er slechts enkele mensen onder lijden. Deze mensen moeten natuurlijk ook geholpen worden maar mensen met chronische pijn worden vaak afgeschilderd als luiaards en profiteurs van de maatschappij. Die worden maar al te vaak in een hoekje geschoven. Daarom mijn oproep naar meer onderzoek en vooral hulp voor deze duizenden mensen die hiermee belast zijn. Warme steunknuffel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s