Dinnekesdag.

Gedurende een aantal jaren ging ik regelmatig naar een handwerkclubje. Lange tijd waren dit leuke voormiddagen waar de een de ander verder hielp. Er werd ook veel gelachen. De ware toedracht doet er nu niet toe maar het feit is dat de leuke groep uiteen is gevallen en de leut er zo een beetje af was. Roddel en jaloezie lieten mij er toe besluiten om mij uit de groep terug te trekken. Mijn gezondheid begon ook te veel te lijden en dit was het me allemaal niet meer waard. Twee dames lieten mij niet in de steek en bleven contact onderhouden. Ze vonden het zo sneu dat ik niet meer naar het handwerkclubje kwam. Toen heb ik besloten om Karin en Hilde, zo noemen deze prachtige dames, bij mij thuis uit te nodigen. We hebben een vaste dag gekozen die ons alle drie het best uitkwam. Nu komen we elke week een namiddag samen. Terwijl er hard gewerkt word aan onze handwerken praten we over de gebeurtenissen van de afgelopen week. Ieder van ons heeft wel het een of ander te vertellen. Er word niet geroddeld over andere mensen, daar hebben we geen tijd voor. Regelmatig wisselen we tips uit die ons het leven aangenamer maken. Een heerlijke tas koffie met wat lekkers of wat fris hoort er ook altijd bij. Zekere dag had een van de vriendinnen er niet beter op gevonden dan deze wekelijkse samenkomst tot dinnekesdag om te dopen en nu verheugen wij ons op onze wekelijkse dinnekesdag. Ik hoop dat er nog vele zullen volgen want deze dagen zijn voor mij onbetaalbaar. Mede dank zij deze twee prachtige vriendinnen heb ik weer de moed gevonden om door te gaan en tegen mijn chronische pijn te blijven vechten.  Ook zij zullen altijd op de ene of andere manier op mij mogen rekenen. Daar kunnen zij van op aan. Zo zal onze vriendschap een leven lang bestaan.

Groetjes van de bomma.

 

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Dinnekesdag.

 1. verbraeken karin zegt:

  het is ook zo zoals je schrijft zo leuk kijk er elke week naar uit en hoop dat dit nog heel lang mag blijven duren maar de plannen gaan verder als handwerk echt tof samen weg hihih kijk er al naa ruit de avondjes vol leute met met men vriendinnekes en er mag eentje ook zeker niet ontbreken onze Jo mee af en toe met ons zo leuke kleinzoon die je hebt en kan nog veel meer er over vertellen,zoals nellytje die altijd een luisternd oor heeft en klaarstaat ook al is het niet altijd even makkelijk voor haar veel liefs dikke knufff xxx

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je lieve reactie Karin. Ja, af en toe breien we er ook een uitstapje aan vast waar onze kleinzoon ons soms vervoegt. Wij vormen een hechte groep waar hij zich dan ook in thuis voelt.
   .

   Like

 2. Hilde zegt:

  Heb eindelijk de tijd gevonden ( hier aan zeetje met het snert weer, regenbuien en koude wind) om deze toffe teksten te lezen. En inderdaad naar dinnekesdag is het altijd weer uitkijken keer op keer. 😜. Na een eerste toffe kienavond ( watik nog nooit gedaan had) en het toffe gezelschap van de dinnekes en de geweldige Jo, ben ik benieuwd naar onze volgende uitstapjes. De lachspieren gaan keer weer op d3 proef gesteld worden dat is een waarheid gelijk een koe 😃

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s