Loslaten.

Weet je wat voor vele ouders een hemelsbreed probleem is? Hun opgroeiende en vaak ook reeds lang volwassen kroost leren loslaten. Van de dag dat je kind geboren is begint een langzaam proces van loslaten. Kleine kinderen hebben nood aan een houvast en naargelang ze opgroeien tot jonge volwassenen willen ze hun horizon verbreden en stilaan de wereld verkennen. Dat ze daarbij al eens gaan zweven hoort bij het opgroeien maar deze jongeren komen altijd wel weer met beide voeten op de grond. Zo leren zij om als sterke, zelfstandige mensen door het leven te gaan. Het is een groeiproces voor zowel de jongeren als de ouders. Alleen is het voor een aantal onder hen een spijtige zaak dat ze hun kroost niet kunnen of willen loslaten. Jongeren die een gezin stichten en daarbij elke avond hun ouders op bezoek krijgen kunnen zich niet ontplooien. Zij voelen zich niet vrij in doen en laten met als gevolg dat deze jonge gezinnen gedoemd zijn tot mislukken door de bemoeienissen van ouders of schoonouders. Het is voor deze mensen ook heel stresserend wanneer zij, na meerdere gesprekken die in dovemans oren vallen, deuren en hekken op slot moeten doen omdat ouders of schoonouders elke avond binnenvallen. Jonge koppels hebben ook recht om hun eigen leven uit te bouwen op een manier die zij graag willen zonder inmenging van anderen. Wanneer ouders en schoonouders dit nu eenmaal zouden respecteren, er zouden meer geslaagde huwelijken zijn. Goede afspraken maken en natuurlijk ook naleven kunnen hiertoe heel wat bijdragen.

 

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Loslaten.

 1. Baloubeke zegt:

  In zeldzame gevallen houden de ouders of schoonouders het jonge gezin samen 😊

  Like

  • Bomma zegt:

   Bedankt voor je eerlijke reactie. Ik kan niet anders dan je in deze context volmondig gelijk geven. We mogen niet alle ouders en/of schoonouders over dezelfde kam scheren. Zij kunnen ook een grote steun zijn en het jonge gezin helpen om een goede start te maken zodat zij er samen sterker uit komen. Het was ook nooit mijn bedoeling om deze mensen als boemannen af te schilderen. Groetjes.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s