Mollen.

Mollen vang je best tegen zeven uur ’s morgens of half elf in de voormiddag zei mijn schoonvader zaliger altijd. Hoe vaak is mijn schat niet tegen die tijd bij de molshopen gaan staan om te zien of die kleine zwarte ventjes aan het werk togen. Want zeg nu zelf, telkens van die hoopjes aarde tussen je pas getrimde gazon vinden is voor niemand leuk. ook al stond hij tegen de wind in, het was net of ze roken hem daar staan. Dus hielden ze zich gedeisd tot hij goed en wel zijn rug had gekeerd. Dan maar vol goede moed naar het tuincentrum gegaan om andere middelen te proberen. Daar vond hij een poeder dat hij in de opengemaakte molshopen moest gieten en kocht ook nog een solar paddenstoel. Het poeder werd volgens de voorschriften op de verpakking gebruikt en de paddenstoel werd in werking gezet zodat de trillingen hun werk konden doen. Mijn schat had zelfs een stok in de grond gestoken met daarop een omgekeerde plastieken fles. Door de wind rammelt deze laatste tegen de stok en worden de mollen alzo verjaagd. Hiervoor moet er wel wind waaien. Zoals jullie al wel kunnen vermoeden heeft van al zijn goedbedoelde pogingen er geen enkele geholpen en dus werd er maar naar de oude vertrouwde mollenklem gegrepen. Eens de klemmen gezet was het woon wachten tot er een mol in de klem zat. De volgende dag was de klem af en ging mijn schat vol verwachting kijken of hij een mol gevangen had. Groot was zijn verbazing toen hij de klem uit de grond trok want er zat geen mol in maar ……. een kei.DSC00362 Dit is nu reeds drie keer na elkaar gebeurds  en na de derde keer heeft hij mij de klem getoond want hij had bang dat ik hem anders niet geloven zou. Heb hem al lachende gezegd dat mollen wel veel slimmer zijn dan wij, mensen wel denken. Ze duwen een steen voor zich uit zodat deze in de klem komt te zitten en ze laat afgaan. Vervolgens zetten ze hun weg gewoon verder en gaan rond de klem net of ze die niet gezien hebben. Ze zijn misschien wel blind maar daarom nog niet dom. Ik vrees dat we nooit van die diertjes, die overigens over een prachtige pels beschikken, gaan verlost geraken.

 

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Mollen.

 1. Christa Hesemans zegt:

  Weer mooi neergepend Bomma! Gelukkig hebben wij al die truckjes niet nodig want tot nu toe nog geen mollen in de tuin! Ik vind het trouwens erg mooie diertjes met hun super zachte pelsje! Groetjes, Christa!

  Like

  • Bomma zegt:

   Hopelijk kunnen jullie de tuin mollenvrij houden. Eens hij er zijn thuis heeft gevonden geraak je hem niet meer kwijt. Hij brengt immers zijn ganse familie mee. Groetjes van de bomma.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s