De mol.

Ieder die een tuin heeft, krijgt er al eens mee te maken. Dat kleine zwarte, tunnel gravende diertje heeft reeds menig tuinier tot wanhoop gedreven. Zeg nu zelf, wie is er gelukkig als je mooie gazonnetje tot een berglandschap word herschapen? Allerlei middelen zijn er geprobeerd om de kleine deugniet definitief te verwijderen.

Wel, ik ben ondertussen tot de conclusie gekomen dat er niets is dat hiervoor helpt. Laatst vertelde mijn goede vriendin dat haar man wel een paar klemmen zou komen plaatsen. We zouden dan snel verlost zijn van die ongewenste bezoekers. De brave man heeft er ondertussen grijze haren van gekregen maar nog geen mol kunnen vangen.

Wat zou je nu ook willen? Elke dag was één van de vier of vijf geplaatste klemmen afgesprongen maar geen mol te zien. Hoe kan dat nu toch ook? Je moet gewoon een even logisch nadenken. Mollen maken immers altijd ondergrondse gangen. Deze diertjes worden blind geboren. Zij wroeten dan ook altijd met hun blinden geleide stok door de gangen. Wanneer er een klem op hun weg staat duwen zij er met hun stok tegen en die springt af. Zo kunnen de mollen rustig hun weg vervolgen.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s