Ongevallen.

In ons kleine landje is er een mobiliteitsorganisatie die blijkbaar niets te doen had dan de ene of andere onbezonnenheid uit te kramen. Nu komt er een voorstel dat alle bomen die vlak langs onze wegen staan weg moeten. Zij zouden een grote doodsoorzaak vormen bij botsing. Als er dan toch bomen staan mag de stam niet meer dan 10cm bedragen. Dikkere bomen mogen wel nog langs de weg staan maar alleen als ze een afstand van drie meter houden. De bomen waarvan de stam niet dikker dan tien centimeter is zou bots vriendelijk zijn. Ik denk dat die zo bots vriendelijk zijn dat de staat een contract met een bomenleverancier mag afsluiten. Wat met de bomen die groeien en een dikkere stam dan de maximum tien centimeter krijgen? Worden die gerooid voor dunne boompjes. Er werd ook voorgesteld van de bomen anders te vervangen door hagen en struiken. Laat ons niet lachen. De bevoegde ministers hebben nu al geen geld om het wegennet deftig te onderhouden en dan moeten ze nog extra personeel aanwerven om die hagen en struiken te kortwieken want deze groeien immers ook. Of heeft deze mobiliteitsorganisatie een nieuw concept bedacht om een aantal langdurige werklozen aan een nieuwe baan te helpen?

Ik ben van mening dat niet de bomen de grote oorzaak zijn van de vele overlijdens na botsing maar de overdreven snelheid van de chauffeurs, die tegen de bewuste bomen aan knallen. Er moet héél dringend een mentaliteitswijziging bij mijn medemensen komen. Niet alleen op vlak van overdreven snelheid maar op praktisch elk vlak. Het is tamelijk goed leven in ons kleine landje maar de manier waarop meer en meer mensen denken te moeten leven is dringend aan wat aanpassingen toe. Nu leeft een grote deel van de bevolking als ware egoïsten. Ikke, ikke en nog eens ikke. Laat de rest maar in zijn sop koken. Zo gaat het niet in het leven. We hebben onze medemensen nodig. Een klein beetje socialer worden zou niemand misstaan.

Ooit heeft er iemand een lied gezongen waarvan ik de titel ben kwijtgeraakt maar er zijn mij steeds enkele woorden bijgebleven en die luiden zo: ik heb een steen verlegd op deze aarde. Ik probeer met mijn verhalen mensen te bereiken en hoop dat ze tot het besef beginnen te komen dat ze zonder hun medemens maar zielige eenzaten zijn. Wie weet kunnen de bomen dan rustig verder groeien en mogen onze kinderen en kleinkinderen in een mooi groen land verder leven.

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ongevallen.

 1. Rika zegt:

  ja bomma, deze keer volg ik niet. Ik woon op den buiten maar aan een drukke baan. Bij het oversteken heb ik alleen het zicht van een dikke boom aan de rand van de rijbaan. Levensgevaarlijk om met de wagen van de hof te komen. De baan maakt er een bocht, dikke stam en gras van een meter en meer. Er mag niet meer op elk moment gemaaid worden. Men noemt dat ecologisch beheer. Oversteken moet ik altijd, geen voetpad of fietspad langs onze kant, dus oversteken en fietspad gebruiken, maar niet op zicht , wel op geluid bij mist of schemer. Maar zoals altijd, elk voordeel heeft ook een nadeel.
  Lieve groetjes
  Rika

  Like

  • Bomma zegt:

   Lieve Rika, we kunnen ook niet altijd allemaal dezelfde mening toegedaan zijn. Heb ook vijf jaar langs zulk een weg gewoond. Ondertussen is die weg aangepast met een fietspad en jonge bomen. Toch blijf ik er bij dat er, niet alleen voor automobilisten hoor, maar voor heel vele mensen hoogdringend een mentaliteitsverandering moet komen. Het is tegenwoordig maar al te vaak alles voor zich. Toch bedankt voor je fijne reactie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s