Onbetaalbare liefde.

Als liefde in geldstukken gewaardeerd kon worden, ach, dan was ik nu schatrijk.

Gelukkig voor velen van ons mensen staat er op liefde geen prijs in geld uitgedrukt. Het zou anders wel eens zeer dure bedoening kunnen worden. Het spontane van ware liefde zou er snel uit zijn en er moet tegenwoordig al voor zovele dingen geld op tafel worden gelegd. Neen, ik heb het hier niet over betaalde liefde wel te verstaan maar over de onvoorwaardelijke liefde van de mensen voor elkaar. Het word veel te weinig getoond en het hoeven ook geen grootse dingen zijn die men voor de ander overheeft. Een simpele glimlach of een vriendelijk gebaar tonen dat we van mensen houden. Zeg nu zelf, wat is er nu mooier dan een vrolijke goeden morgen of een kind dat spontaan zijn armpjes om je heen slaat om een knuffel en een dikke plakzoen die er onmiskenbaar bij hoort. Ook heel wat vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om hun behoeftige medemensen het leven een beetje aangenamer te maken. Een kind dat regelmatig bij zijn of haar hulpbehoevende ouders of grootouders langsgaat om te zien of ze ergens een hand kunnen toesteken. Ook twee mensen die gewoon van elkaar houden, om elkaar geven. Altijd, zonder er iets voor in de plaats te vragen, er voor de ander zijn. Dit… is onvoorwaardelijk liefde. Dit is het wat een mens schatrijk maakt. Het zijn die kleine dingen die ik hier elke dag weer opnieuw mag ervaren. Die van mij een gelukkige vrouw maken waardoor ik mij onnoemelijk rijk voel. Als iedereen een heel klein beetje meer zou glimlachen gaat de hele wereld er wel bij varen. Dan straalt de warmte vanuit ieders hart en zouden er veel meer “schatrijke” mensen rondlopen.

 

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Onbetaalbare liefde.

 1. Nicole Pauwels zegt:

  Dat is inderdaad de echte rijkdom.
  Ik probeer tegen iedereen die ik tegenkom tijdens mijn wandelingen en ook gewoon op straat vriendelijk een goede dag te zeggen, de meeste reageren terug en dat maakt mij blij.
  Dat is wel geen liefde maar maakt de wereld toch wat aangenamer vind ik.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bomma zegt:

  Het is maar hoe je het bekijkt Nicole. Ik ben opgegroeid met iedereen die ik tegenkwam te groeten. Deed ik dat eens een keertje niet, dan had ik het snel geweten. Het is een vorm van beleefdheid maar ook van liefde voor je medemens. Warme knuffel.

  Like

 3. Caroline zegt:

  Ik doe ook mijn best , maar soms krijg je niet altijd een glimlach terug en bekijken ze u wat meewarig, fijn je blog te lezen,doe zo voort:)

  Geliked door 1 persoon

  • Bomma zegt:

   Bedankt Caroline voor je fijne reactie. Laat je niet ontmoedigen door die paar mensen. Zij zijn vaak niet gelukkig en weten nog niet goed dat een goedendag niets kost. Wanneer zij je een volgende keer weer zien groeten gaan ze wel eens beginnen nadenken hoor. Hier lukt het ook niet altijd maar in de meeste gevallen wel en ik moet zeggen dat ik het plezant vind om mensen te kunnen groeten. Warme knuffel.

   Like

 4. Bomma, wij woonden in een dorp en als we per ongeluk tegen ene persoon vergaten goedendag te zeggen, dan kregen we thuis de wind van voren. Want eer wij thuis waren had dien persoon zijn beklag al komen maken. Ik zeg nog altijd goedendag tegen mensen van mijn generatie, als je dat naar de jongeren doet weten die niet wat hun overkomt 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Bomma zegt:

  Ha Christiane, velen hebben dit niet meer geleerd en ik denk dat het aan ons is om dit weer aan de jongere generatie aan te leren. Door steeds weer te groeten, ook naar jongeren toe gaan die het ook wel doen hoor. Het vraagt alleen wat tijd. Ik ben nu ook wel een beetje gekend, misschien is dat een voordeel al durf ik het hier niet op steken hoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s