Zware beroepen.

Iedereen heeft er de laatste maanden de mond van vol, de zogenaamde zware beroepen. Wie heeft er nu wel of niet een zwaar beroep. Het zorgt voor heel wat discussies. Immers bijna iedereen denkt dat hij of zij een zwaar beroep uitoefent. Het  zal op termijn dan ook een impact hebben op het pensioenbedrag dat we later gaan mogen ontvangen. Ik vrees dat de regering daar niet snel klaar mee zal zijn en ben super blij dat ik hier niet hoef over te beslissen.

Toch wil ik jullie het volgende niet onthouden. Mijn schat heeft dit deze week op de radio gehoord en het was werkelijk heel grappig.

Een radioreporter is in een willekeurige gemeente mensen aan het interviewen. Er komen natuurlijk heel wat verschillende meningen aan bod. Op zeker ogenblik krijgt onze reporter een goed uitziende heer, doch op gezegende leeftijd, in het vizier en duwt hem de microfoon onder de neus. Heel vriendelijk spreekt hij het meneertje aan en stelt de grote vraag. Mijnheer, kan u mij vertellen wat volgens u een zwaar beroep zou zijn. Het heertje kijkt de reporter met twinkelende ogen aan en vraagt met krasse stem: een zwaar beroep meneer? Wel, dat is gepensioneerd zijn. Gepensioneerd zijn, is de wedervraag van de reporter. Waarom is  gepensioneerd zijn nu in hemelsnaam een zwaar beroep? Ja meneer, zegt de krasse ouderling, als dat geen zwaar beroep is, dan is er geen enkel meer want dat heeft nog niemand overleefd. Ondertussen hadden zich wat mensen rond de reporter en de krasse ouderling geschaard die eens hartelijk moesten lachen met het spitsvondige antwoord.

 

Groetjes van de bomma.

Over Bomma

Ik ben een goedlachse bomma, gelukkig gehuwd met Rene en heb twee schatten van kleinkinderen waarvan de oudste, na de scheiding van zijn ouders, permanent bij ons woont. Ben invalide maar mijn motto is en blijft optimist tot in de kist.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Zware beroepen.

 1. gemma1952 zegt:

  Beste Bomma, wat een leuk verhaal. Sinds kort kan ik niets meer plaatsen op wordpress.com en weet niet hoe dat komt. Ik zie steeds een blanco blad voor me en kom niet verder. Ik weet niet hoe ik mijn andere volgers kan bereiken. Groetjes, Gemma

  Like

 2. Bomma zegt:

  Bedankt voor je fijne reactie Gemma. Dit verhaal heeft zich in de loop van de afgelopen week werkelijk voorgedaan hier bij ons op radio 2. Wie zou er eens niet om lachen. Dit was een reactie van een ouder persoon op de beslissing van onze regering om iedereen langer te laten werken en dan zware beroepen invoeren die vroeger zouden kunnen met pensioen gaan. Maar wat is et met uw pc gaande? Probeer anders eens op wordpress.com met een nieuw account aan te maken. Dan mag je wel niet onder uw oude account inloggen maar gewoon proberen op wordpress.com en van vooraf aan beginnen. Een tijd geleden hadden er hier kennissen problemen met reageren op mijn verhalen, dat heeft zich na verloop van tijd vanzelf opgelost. ik hoop je toch nog vaak te kunnen volgen, warme groet, Nelly.

  Like

 3. gerda nijst zegt:

  heel leuk bomma! Gerda

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s